İktibas’ın yeni sayısı çıktı

42 yıldır yayınını sözünü değiştirmeden sürdürmekte olan İktibas Dergisi’nin 527. sayısı “Alevilik Devlet Eliyle Ehlileştirilmek mi İsteniyor?” manşeti ile çıktı. Derginin ‘Yorum’unda, geçtiğimiz ay yapılan cemevi açılışları ve Kültür Bakanlığı bünyesinde aleviler için bir daire başkanlığı oluşturulması konu edilirken, ‘başörtüsü’ konusunun da bir anda gündeme sokulması değerlendiriliyor.

02-11-2022


Ercümend Özkan tarafından 1981 yılında yayın hayatına başlayan İktibas Dergisi, 527. sayısı olan Kasım sayısı ile yeniden okurları ile buluştu. Dergide bu ayın gündem konusunu Alevilik ve başörtüsü üzerinden yapılan tartışma oluşturdu.
 
2023 seçim süreci oldukça yoğun bir şekilde devam ederken, sürecin içerisine bir yandan başörtüsü, bir yandan da alevilik tartışması başlatılması ve bunlarla ilgili sistem içi bir takım adımlar atılmasının, seçimlerde oy devşirmenin ötesinde anlamlar taşıyor olduğu vurgulanıyor. Laik düzenin her iki alanda da kontrolü elinde bulundurmak istediğinin altı çiziliyor.
 
Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, Cevat Akkanat, Mehmet Akif Coşkun ve Aydın Işık da yazılarıyla okurlarına hitap eden diğer isimler.
 
Derginin alıntılar bölümünde ise yine geçen ayın öne çıkan başlıklarından seçilmiş, arşiv niteliğinde haber ve yazılar yer alıyor.
 

Etiketler : #İktibas’ın   #yeni   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN