İktibas’ın Mart sayısı ’28 Şubat’ manşeti ile çıktı

İktibas Dergisi’nin yeni sayısı “28 Şubat: Bitti mi, Bitirdi mi?” manşeti ile çıktı. Derginin yorum konusu da “Bir Politik Hokus-Pokus: Sistem Tartışması” başlığını taşıyor.

02-03-2022


1981’den bu yana yayınını sürdüren İktibas Dergisi, 519. sayısı ile okurlarına ulaştı. Yeni sayının gündeminde ve kapağında, 1997’den bu yana ülke gündeminden düşmeyen 28 Şubat konusu  yer aldı. 6 muhalefet partisinin toplantıları ile yeniden alevlenen, 28 Şubat konusunun da dahil olduğu, sistem tartışmaları ise derginin bu ayki yorum konusunu teşkil ediyor. Bu tartışmalar için kullanılan ‘hokus-pokus’ ifadesi ile, yapılanın gerçekte bir politik illüzyon olduğuna vurgu yapılıyor.

Batı ve Doğu emperyalizmi arasında ezilen ülke Ukrayna’nın Rusya saldırganlığı karşısında yaşadığı durum da yorum sayfalarında değerlendirilen bir diğer konu.

Derginin Kavram bölümünde ise, insanın Rabbine yönelerek İslam’ın emir ve nehiylerini hayatına tatbik etmesi ile başlayan ve kimi zaman coğrafi yer değiştirme olarak devam eden süreç, “Farklı boyut ve merhaleleriyle: Hicret” başlığı altında inceleniyor. Hicret’in İslam’ın iktidarının uygulanması ile ilişkisine dikkat çekiliyor.

“Sloganlara Hapsedilen Hayatlar” başlıklı yazısı ile Atasoy Müftüoğlu, “Dini Siyasete Alet Etmek” ile Mustafa Bozacıoğlu, “Müşriklerden Olma!” ile Mehmed Durmuş, “31 Mart Vakası ve Abdülhamid’in ‘Hal’ Edilmesi” ile Yakup Döğer, “Erdemli Taklidi Yapmak” ile Gülbahar Ay Satan’ın kaleme aldığı yazılar yanında, Sanat-Edebiyat sayfalarında Cuma Kelebek, Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları da okuyucunun istifadesine sunuluyor.

Etiketler : #İktibas’ın   #Mart   #sayısı   #’28   #Şubat’   #manşeti   #ile   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN