İktibas Dergisi Ekim sayısı çıktı

İktibas’ın 526. sayısı “İran Yolun Neresinde?” manşetini taşıyan bir kapak resmi ile çıktı. Mahsa Amini’nin ölümü ile başlayan ve başörtüsüne tepki olarak yayılan olaylar sistemsel bütünlük içinde derginin yorum sayfalarında değerlendiriliyor.

03-10-2022


İktibas’ın yeni sayısı çıktı. Derginin kapağına da kaynak olan Yorum konusu, bu sayıda İran’daki olayların yankılarına ayrılmış.

Yorum’da, İran’da bugün yaşananların, başörtüsü zorunluluğundan kaynaklanmakla birlikte, İslam devriminin ardından başlayan ve devam eden sürecin bir parçası olduğu vurgulanıyor. Kılık kıyafet konusunda düzenleme gerekliliğinin yanısıra, yine devrimin ardından başlayan başörtüsü zorunluluğunun ise zaman içinde birçok yönüyle gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan, devrimle birlikte İran’a yönelik baskıya başlayan ve buna halen devam eden küresel güçlerin, Mahsa Amini olayında da ‘toplumsal mühendislik’ faaliyeti sürdürmeye çalıştıkları belirtildi.

İktibas’ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Osman Dirdarzade ile Sanat Edebiyat sayfalarında Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun da yazılarıyla okurlarına sesleniyor.

Derginin iktibaslar bölümünde ise, geçen ayın öne çıkan ve arşiv niteliği taşıyan başlıklarından seçme yazılar okuyucunun ilgisine sunuluyor.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Ekim   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN