Darbe, demokrasi naraları ile değil tekbirlerle önlendi

16-07-2016


Devlet kademesinde güç kaybedenler ve tekrar devlete hakim olmak isteyenler, bu topraklarda istediği gibi at koşturmak, küfre uşaklık yapmak ve müslümanlara kök söktürmek gayesiyle bir darbe teşebbüsünde bulundular.Savaş uçakları ile bombalamaların yapıldığı, sivil insanların üzerine kurşunlar yağdırıldığı bu darbe teşebbüsü, Müslüman halkın sokağa dökülmesi ile neticesiz kaldı.Halkın askeri darbelerden çektiği acıların ve dini değerlerin laik devleti koruma adına aşağılandığı süreci yaşayan halk, İslami saikler ile darbeye karşı durdu.Ezanların ve selaların okunması ile sokaklarda tekbir sesleri ile yürüyen halk, laik-demokratik rejimin bekası için değil  laik-demokratik rejimin bekası uğruna kendine zulmedecek olan emperyalizmin yerli uşaklarına karşı çıkmak için sokaklara döküldü.Zulme, darbeye karşı olmak insani bir duruştur. Zulme karşı çıkmak için demokrasi havarisi olmak gerekmiyor.

Muhakkak ki bu girişim sadece bir örgütün değil ona destek veren ABD ve diğer sömürgeci güçlerin gözetiminde gerçekleşti. Darbe girişiminin başarısız olması neticesinde mevcut ikidar lehine açıklama yapan devletler, darbe başarılı olsa idi darbe cuntasını kutlayıp Türkiye’yi rehin alacak girişimlerde ve kutlamalarda bulunacaklardı.

Bugün darbeye karşı olduğunu dile getiren kemalist taife de darbenin başarılı olması halinde, askere selam duracağını da çok iyi biliyoruz.

İktidarın batılı devletlere olan bağlılığını sorgulayıp terör örgütlerini besleyen müttefiklerinden yüz çevirip, İslam’ın sinesine dönme kararı alması gerekmektedir.Bu darbe teşebbüsü bize şunu açık bir şekilde göstermiştir ki; yöneticilerin İslam’ın hakimiyeti için öncülük etmesi ile tankın karşısında bedenini siper eden bu halk, her şeyi göze alarak İslam’ın hakimiyeti için mücadele edecektir.Halk tanka,topa,tüfeğe karşı galip gelerek, İslam için yöneticilerin arkasında duracaktır.Halk, İslam dininin hakimiyeti için bedel ödemekten geri durmayacaktır.Bu hakikati demokrasi naraları atarak örtbas edemezsiniz.

Tüm bunlarla birlikte ABD'nin iktidarın arkasında durup başarısız olan askeri darbeyi sahiplenmemesi,medya gücüyle halkın sokaklara dökülmesi ve emir-komuta zincirinin tam oluşmaması darbeyi akamete uğratmıştır.

Darbenin başarısız olması neticesinde iktidarın güç kazanacak olması, olayların kurgu olduğu sonucunu doğurmaz.İktidar yaşanan süreci ve sonuçları kendisi için bir avantaja dönüştürecek olması siyasi manevradır.

Yaşanan olayların büyüklüğü gözardı edilmeden incelendiğinde senaryo ihtimali minimize olmaktadır:

-Türkiye'de yaşanan birçok askeri darbenin hiç birinde meclis bombalanmadı.Helikopter ile yapılan bombardımanda TBMM'de 12 polis hayatını kaybetti.

-TSK'nın resmi sitesinde yayınlanan bildiri ile ülke yönetimine el konulduğu açıklanarak ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.TRT’de darbe bildirisi okundu. Bildiride ülkenin ‘Yurtta Sulh Konseyi’ tarafından yönetildiği ve kamu düzeninin sağlanacağı belirtildi.Sonrasında TRT yayını karartıldı.

-Ankara’daki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binasına askeri helikopterlerce ateş açıldı.

-Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar rehin alındı. Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal rehin alındı.

-Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı iki defa savaş uçağı ve helikopterler tarafından vuruldu.20 polis savaş uçakları ile yapılan saldırı sonrası hayatını kaybetti.

-Askerler Harbiye Orduevi,TRT Radyo binası,TRT kanalı,CNN TÜRK ve Kanal D'yi ele geçirdi.Hürriyet gazetesi ve Doğan Haber Ajansı’nın da bulunduğu Doğan Medya Center binasını asker ele geçirdi. İstanbul'daki Türk Telekom binası asker tarafından ele geçirildi.

-Askerler, Atatürk Havalimanı'nı ele geçirdi.

-Boğaziçi Köprüsü,Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Vatan Caddesi asker tarafından ele geçirildi.

-AKP İstanbul İl Merkezi bir grup asker tarafından çevrildi.

-Askerler Taksim Meydanı’nda konuşlandı.

-Bağdat Caddesi’nde tanklar yürütüldü.

-TÜRKSAT, askeri helikopter tarafından bombalandı.Askelerin müdahalesi sonucu Digitürk yayınına son verildi.

-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi askeri hava araçlarıyla bombalandı.Ak Saray’ın bulunduğu Beştepe’ye F-16’lar iki bomba attı.

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris ilçesinde konakladığı otele helikopterden asker indirildi. Yaşanan çatışmada hayatını kaybeden polisler oldu.Erdoğan'ın genel sekreteri de asker tarafından yakalandı.Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Mustafa Varank’ın ağabeyi öldürüldü.

-Ankara Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı askeri darbenin komuta merkezi haline getirildi.Polisin yaptığı operasyon sonrası saatlerce çatışma yaşandı.

-Genelkurmay karargahına polis tarafından operasyon düzenlendi. 700’e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim alındı.

-Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi'ndeki öğrenci askerler Çengelköy Karakolu'na müdahale etmek isteyince çatışma çıktı.Kuleli Askeri Lisesi'ne yapılan operasyonda 80 öğrenci gözaltına alındı.

-Şırnak’ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan ile iki binbaşı, üçü yüzbaşı 309 asker gözaltına alındı.

-Türk havacılık tarihinin en büyük uçuşa kapatma alanı ilan edilerek darbecilerin elindeki savaş uçakları ve helikopterlerin vurulma emri verildi. Gölbaşı’nda askeri helikopter düşürüldü.

-Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 asker yapılan operasyon sonrası ölü olarak ele geçirildi.

-Tümgeneral, Tuğgeneral, albay, yarbay ve çok sayıda rütbeli subayın da aralarında bulunduğu 2800’den fazla asker gözaltına alındı.

-Halkın sokağa çıkıp darbeye direnmesi ile darbecilerin açtığı ateş sonrası onlarca sivil vatandaş yaşamını yitirdi.Binlerce kişi yaralandı.

 

Demokrasinin can çekiştiği,Müslümanların demokrasi uğruna katledildiği bir zaman diliminde bir yanlışa/darbeye karşı çıkma adına daha büyük yanlışları savunmak durumunda değiliz.
 

Zulme,darbeye karşıyız ama darbe sebebiyle imanlarımıza darbe vuracak değiliz.

 

Laik demokratik sistemi korumaya yönelik yapılan askeri darbeleri ve darbeye karşı demokrasi dayatmasını reddederek İSTİKAMET ÜZERE durmanın zor olduğu bu zaman diliminde Rabbimin ayaklarımızı sabit kılmasını temenni ediyorum.

Burhan CAN/Islahhaber.net

Etiketler : #Darbe   #   #demokrasi   #naraları   #ile   #değil   #tekbirlerle   #önlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN