
Çin 7 Uygur Müslümanı daha katletti
İşgalci Çin polisinin, Doğu Türkistan'da düzenlediği operasyonda yedi Uygur'u katlederken dört kişiyi yaraladığı bildirildi.
01-01-2012

İşgalci Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da iki kişiyi rehin aldığı iddia edilen 7 kişiye yönelik operasyon yapıldığını, olayda bu yedi kişi ve birlikte bir polisin öldüğünü açıkladı.
Şinhua ajansının haberine göre, Hotan vilayetine bağlı Pişan kasabasında iki kişiyi kaçırdığı iddia edilen bir gruptan 7 kişinin "tutuklanmaya direnmesi" nedeniyle polis tarafından ateş açılarak öldürüldüğü belirtildi.
"Rehine kurtarma sırasında" 7 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin yaralandığı, ayrıca bir polisin operasyon sırasında öldüğü, birinin ise yaralandığı kaydedildi. Haberde iki rehinenin kurtarıldığı belirtildi, öldürülenlerin kimliği açıklanmadı ancak Uygur müslümanı olduklarına kesin gözüyle bakılıyor.
Doğu Türkistan'daki Pişan kasabası, Taklamakan çölünün yanında bulunuyor.
Hotan'da temmuz ayında bir grubun bölgede bir karakola saldırdığı gerekçesiyle yapılan yine bir "rehine operasyonunda" 14'ü saldırgan olduğu savunulan 18 kişi ölmüştü.
Temmuz ayındaki olayın ardından iki ayrı ayrı grubun Kaşgar'da iki ayrı saldırıda bulunduğu ve 13 kişinin öldüğü, 44 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.
Hotan ve Kaşgar'da meydana gelen bu iki olaya karıştığı iddia edilen 4 kişi eylül ayında idama mahkum edilmişti.
Çin polisi son zamanlarda 'terör' bahanesiyle Uygur kentlerinde operasyonlar düzenlerken, çok sayıda müslüman hayatını kaybetti.
(Kaynak:Dünya Bülteni)
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Makaleler
Hava Durumu