
Bunu da mı görecektik!
Çankaya ilçesi sınırları içinde yer alan bu alışveriş merkezinin diğer birçoğundan bir farkı var: Bünyesinde bir ibadethaneye yer verilmiş. Lakin bu ibadethanenin ilginç bir tabelası var: Dua Odası
06-10-2008

İslam ve Hayat
Ekonomik krizden söz edildiği, esnafın siftahsız günler geçirmekten şikayet ettiği bir dönemden geçiyoruz fakat kapitalizm çarkını döndürmeye devam ediyor. Küçük esnaf işlerin iyice durgunlaşmasından yakınadursun memleketin her bölgesinde devasa alışveriş merkezleri mantar gibi bitmeye devam ediyor. Ankara'nın Oran semtinde yeni açılan Panora Alışveriş Merkezi de bunlardan biri.
Panora Alışveriş Merkezi'ni haber konusu yapan ise alışverişin tekelleşmesi furyasının bir parçası olması değil. Habervaktim sitesinde yer alan habere göre, Çankaya ilçesi sınırları içinde yer alan bu alışveriş merkezinin diğer birçoğundan bir farkı var: Bünyesinde bir ibadethaneye yer verilmiş. Lakin bu ibadethanenin ilginç bir tabelası var: Dua Odası. Site, bu isimlendirmeyi şöyle yorumlamış: "Merkezin yöneticileri, Ankara'nın "tek CHP'li belediyesi" olan Çankaya sınırları içinde bulunduklarından olsa gerek, "mescid" ismini telaffuz etmekten bile çekinip "dua odası" (praying room) gibi "hıristiyanvari" ve "modern" bir isim koymuş ve yön levhalarını da böyle yazdırmışlar."
Kapitalizm bu: Bir taraftan alışverişi tekelleştiriyor, diğer taraftan da inanç ve ibadetleri anlamından saptırıp ifsad etmeye çalışıyor.
KEMALİZMİN YUNAN AŞKI BAĞLAMINDA KIBRIS SEÇİMLERİ
Bugün günlerden Ahmed Kalkan
SAPKIN GURU TRUMP VE MÜRİTLERİNİN BARIŞ (!) TİYATROSU
İktibas’ın yeni sayısı: Gazze’ye Haramiler Hükmedemez
Siyonistlerin filo baskınında 497 kişi gözaltında
1 DOĞRU 99 YANLIŞ, NETİCE DÜNYADA DA ÂHİRETTE DE ZİYAN
Antisiyonist haham: Siyonizm yüzünden bizden nefret ediliyor
SUÇ OLAN, İŞBİRLİKÇİLİĞİ GÜNDEMLEŞTİRMEK DEĞİL İŞBİRLİKÇİLİKTİR
Makaleler
Hava Durumu






























































