Bu ders müfredattan tamamen çıkarılmalı

Özgür Eğitim-Sen bir basın açıklaması yaparak Milli Güvenlik Bilgisi dersiyle ilgili Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararı eleştirdi ve günü kurtarmaya yönelik önerilerin çözüm getirmeyeceğini ifade etti

04-11-2010


İslam ve Hayat

18. Milli Eğitim Şurası’nda gündeme gelen konulardan biri de ”Milli Güvenlik Bilgisi Dersi’ oldu. Eğitimcilerin ve eğitim sendikalarının bu konudaki ilk talebi, dersin kaldırılmasıydı. Kimi eğitim sendikası temsilcileri daha sonra dersin içeriğinin sosyal bilgiler veya inkılap tarihi dersine kaydırılarak bunun gerçekleştirilebileceğini söyledi. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Özgür Eğitim-Sen "Bu durum aslında soruna olan yaklaşımın da sorunlu olduğunu ortaya koyar nitelikte. Çünkü bu dersin içeriğindeki konuların bazılarını örneğin inkılap tarihi dersine kaydırmak, zaten başlı başına yeniden düşünülmesi gereken bu dersin içeriğini iyice sorunlu hale getirmekten başka bir sonuç vermeyecektir." dedi.

Açıklamada "Mesele subayların formasyona sahip olup olmaması ya da derse üniformayla gelip gelmemesi de değildir. Böyle bir yaklaşımdan yola çıkarak pekala formasyon almış ve üniformasız askerlerin derse girmesi sonucu da çıkabilir. Oysa ki aslolan dersin içeriğiyle birlikte tamamen kaldırılmasıdır, başka bir ders öğretmenin aynı içeriği vermesi değil. Nitekim şûrada Genelkurmay temsilcisinin varlığı da böyle bir dersin kaldırılmasından daha ötedesinde yatan bir zihniyet sorununa işaret etmektedir." denilerek şûrada alınan kararın yanlış olduğu, dersin tamamen ortadan kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Etiketler : #Bu   #ders   #müfredattan   #tamamen   #çıkarılmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN