Basın açıklamasına 119 gözaltı (VİDEO-HABER)

Hukuksuz ve keyfi operasyonlar neticesinde tutuklanan Halis Bayuncuk (Ebu Hanzala) ve Tevhid Dergisi mensuplarının cezaevlerinde yaşadıkları mağduriyetler ve zulümleri kamuoyuna duyurma amacıyla yapılan basın açıklamasına jandarmanın sert müdahalesi damga vurdu.

08-12-2019


Jandarmanın izin vermemesi dolayısıyla cezaevi girişinden 3 km uzakta yapılmasına rağmen önce gözaltıyla başlayan keyfi müdahale daha sonra kadın-çocuk demeden tazyikli su müdahalesi ile devam etti.

Silivri Cezaevi yönetiminin uyguladığı baskı ve hukuksuzluğu kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklaması düzenlemek isteyen gruptan 73 erkek, 34 bayan ve 12 çocuk olmak üzere toplam 119 kişi gözaltına alındı. Jandarma, basın açıklaması yapmak isteyen kadın ve çocukların da bulunduğu gruba sert bir şekilde müdahale edip, tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

Sert müdahaleye maruz kalan grup, Silivri 4 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 4 tanıdıklarının kaldığı koğuşun basılarak, kamerasız alanda işkence ve kaba dayağa maruz bırakılmalarını ve Silivri'de yaşananlara karşı ses çıkarılması için bir basın açıklaması yapmak istediklerini ifade ettiler.

Gardiyanların hakaret edip, baskı uyguladığını ve şiddete maruz kalan mahkumların darp raporu aldığını da ifade ettiler.

Twitter’da gündem olan olayla ilgili videolarda Silivri Cezaevi Kampüsü önünde, Silivri 4 Nolu Cezaevi’ndeki işkence ve darp olaylarına karşı basın açıklaması için giden grubun, jandarmanın sert müdahalesi altındaki görüntüleri paylaşıldı.

Ayrıca paylaşılan resimlerde daha çok küçük olan çocukların ve annelerinin resimleri, olayın vehametini gözler önüne sererken, büyük bir zulmün yaşandığını da ortaya koydu.

Etiketler : #Basın   #açıklamasına   #119   #gözaltı   #(VİDEOHABER)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN