

"Hoca" Arama Sonuçları

Tedavi görmekte olduğu Turgut Özal Tıp Merkezi'nde vefat eden Malatya’nın kanaat önderlerinden Ramazan Keskin hoca son yolculuğuna uğurlandı.

Kur'an Nesli İlim Merkezi'nde Ahmed Kalkan'la "Ahlak Dersleri"nin üçüncüsü 27 Aralık 2015 tarihinde "Müslümanın Günlük Hayatında Ahlak İlkeleri" konusuyla gerçekleştirilmişti. Merhum hocamızın konferansını faydalı olacağı düşüncesiyle yeniden paylaşıyoruz:

Ümmet coğrafyasının emperyalistlerin, siyonistlerin ve yerel işbirlikçilerinin işgalinden kurtuluşu ve mazlum Müslümanların özgürlüğü için, 23 Nisan Cumartesiyi 24 Nisa Pazara bağlayan gece 03.30'da, sahur vakti Rabbimize hep birlikte niyaz ediyoruz. "Kur'an'daki Dualar ve Hayatımızdaki Yeri" kitabının yazarı Yalçın İçyer hocanın Almanya'dan canlı yayınla katılacağı dua programına ilginizi bekliyoruz.

Hüseyin Kulaoğlu, 2015 yılında merhum Ahmed Kalkan hocayla "İtikâf" konusunda bir söyleşi gerçekleştirmişti. O dönemde de sitemize alıntıladığımız söyleşiyi, faydalı olacağı düşüncesiyle bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz:

Kur'an Nesli TV'de 2015 yılında yayınlanan "Ramazan'ı Nasıl İdrak Etmeliyiz?" konulu programı dikkatlerinize sunuyoruz. Merhum Ahmed Kalkan Hoca, Rıdvan Dinçer ve Şükrü Hüseyinoğlu'nun katıldığı programda Ramazan'ın Kur'an'la dirilme ve donanma ayı olduğu vurgusu yapılmıştı.

Abdulhamid Turgut hocamız bedenen zayıf, kişilik olarak nazik ve zarif birisiydi. Güler yüzlü, tatlı dilli, söz ve davranışları, giyim kuşamıyla kendisini görenlere sürur verir, dâveti ve sohbetiyle insanlara Allah'ı (cc) hatırlatırdı. İbadetlerindeki, özellikle de namazlarındaki ihlası ve hassasiyeti onu tanıyan herkesçe biliniyordu.

Kalemder dernek binasında hizmete giren Ahmed Kalkan Kütüphanesi muhtelif konularda binlerde kitabı içerisinde bulunduruyor.

Ahmed Kalkan Hoca'nın, 6 Aralık 2014 tarihinde Kur'an Nesli İlim Merkezi'nin düzenlediği "Tevhid Akidesi Olmadan Ahlak Olur mu?" konferansındaki konuşmasını kendisine rahmet duamızla bir kez daha dikkatlerinize sunuyoruz:

Bu arzusunu ve hatta mücbir olan sebebini başka muhitlerde de söylemiş olacaklar ki, o günlerde bana Şer’iye Vekili Konya Mebusu Hoca Vehbi Efendi ve sözüne inandığım bazı zatlar şu malumatı vermişlerdi: “Gazi, Kur’an-ı Kerim’i bazı İslamlık aleyhtarı züppelere tercüme ettirmek arzusundadır. Sonra da Kur’an’ın Arapça okunmasını namazda dahi men ederek bu tercümeyi okutacak. O züppelerle de işi alaya boğarak aklınca Kur’an’ı da İslamlığı da kaldıracaktır. Etrafında böyle bir muhit kendisini bu tehlikeli yola sürüklüyor.”

Memleketin dipçik zoruyla gâvurlaştırılması sürecinde kanlı bir köşe taşı olan me'şum "Şapka Kanunu"nun 1925'teki kabulünün yıldönümü bugün. Bu konuyla ilgili olarak, o yıllara dair çarpıcı bir tanıklık üzerinden sitemiz editörü Şükrü Hüseyinoğlu tarafından yazılan bir makaleyi paylaşıyoruz.

Ahmed hoca gerçekten son derece hasbi, muhlis, muhsin, muttaki bir mü’mindi. Fedâkardı, Allah için yaşama bilinciyle hareket ediyordu. Onun hayatının özetini, tüm mü’minlerin hayatının özeti olması gerektiği üzere En’am sûresi 162. ayetin tefsiri olarak niteleyebilirim. 2012 yılında bir grup mü’minle birlikte yaptığımız umrede, Mekke ve Medine’de kendisiyle oda arkadaşlığı yapmıştık. Orada kendisini daha da yakından tanıma imkânım olmuştu.

Bu diyarlardan sessiz sedasız, fakat iz bırakan bir değerli Ahmed Kalkan hocam geçti. Müslümanlara naif ve yumuşak, zalimlere karşı ise dik duruşlu, eğilmeyen ve de hikmetli davranan ve ayrıca da ahlakıyla karşı tarafı düşündüren yapısıyla bir mü’min şahsiyet geçti.

Merhum Ahmed Kalkan hocamızın vefatı münasebetiyle, en yakın dâvâ arkadaşlarından birisi olan kıymetli Mehmet Pamak hocamızın Kalem-Der'de yaptığı sunumu istifadenize sunarız.

Geçtiğimiz hafta Rabbine uğurladığımız Ahmed Kalkan hoca ile, "Dâvet" kitabı çerçevesinde 2018 yılında İktibas dergisi için bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Söyleşiyi, faydalı olacağı kanaatiyle okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Çeçen gazi Hasan Temurbulatov için Başakşehir Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Mehmed Durmuş, Türkiyeli Müslümanların çok önemli bir değeri olan ve birkaç gün önce Rabbine uğurladığımız Ahmed Kalkan hocaya dair şahitliğini kaleme aldı...

İlmi ve duruşu ile Türkiyeli Müslümanlar için önemli bir değer olan Ahmed Kalkan hoca, dün Kayışdağı Mehmet Uslu Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası, Hekimbaşı mezarlığında toprağa verildi. Bizler, kendisinin Allah'tan ve dininden razı olduğuna şahidiz, Rabbimizin de kendisinden razı olduğunu umuyoruz.

Samimiyeti, fedakarlığı, ilmi ve duruşu ile "yaşayan bir sahabi" olarak tanımladığımız, örnek bir mü'min, istikamet üzere bir âlim olan Ahmed Kalkan hoca, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Hastanede koronavirüs tedavisi görmekte olan Ahmed Kalkan hocaya dualarımızla, 2016 yılında sitemizde yayınlanan ve Elmalı tefsirinin M. Kemal tarafından yazdırıldığı iddiasına cevap mahiyetindeki makalesini okuyucularımızla yeniden paylaşmakta fayda görüyoruz.
Makaleler
Hava Durumu