Afrika Birliği'nden Boko Haram'a karşı yeni ordu

Afrika Birliği, Boko Haram'a karşı ortak bir ordu kuruyor. 54 ülkenin asker göndereceği bu birlikte 7 bin 500 asker yer alacak

02-02-2015


Afrika Birliği Boko Haram'a karşı Afrika Birliği çatısı altında 7 bin 500 askerden oluşan yeni bir birlik oluşturacak. Bu birliğe 54 Afrika ülkesi de katkı verecek.

Kuzey Kamerun'da Çad ordusu ile Kamerun güvenlik güçlerinin birlikte Boko Haram'a karşı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 3 asker ölürken 123 Boko Haram üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Kamerun'un Extreme North bölgesindeki Fotokol kasabasında, Boko Haram militanları ile Çad ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar devam ettiği bildirildi. Bölgedeki güvenlik yetkilisi, Çad ordu birlikleri ile Boko Haram örgütü mensupları arasında dün akşam başlayan çatışmaların şiddetini artırarak sürdüğünü belirtti. Güvenlik yetkilisi, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Çad ordusu, Boko Haram'la mücadeleye destek amacıyla komşusu Kamerun'a askeri birlik göndermişti.

Nijerya'da Maiduguri şehrinde Boko Haram ile askerler arasında çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Nijerya hükümeti ölen ve yaralananlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye, Boko Haram tarafından dün sabah saatlerinde başlatılan ve geri püskürtülen saldırıda en az 11 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Diğer taraftan Nijerya'nın Potiskum ve Gombe şehirlerinde seçim çalışmalarını hedef alan saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Partiler Yove ve Borno eylatlerini seçim çalışmalarını iptal ettiklerini açıkladılar.

Çad'ın Gomboru şehrinde Boko Haram'a karşı hava saldırıları sürüyor. İki Boko Haram kampının tamamen imha edildiği 130'dan fazla Boko Haram üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Afrika   #Birliği'nden   #Boko   #Haram'a   #karşı   #yeni   #ordu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN