ABD’de dahi Rasulullah'a hakaret eden profesör görevden atıldı, YTÜ Rektörlüğü neyi bekliyor?

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) Allah Resulü’ne (sav) hakaret eden Birgün yazarı Uğur Kutay’ın soruşturması hala sonuçlanmadı.

14-01-2023


ABD'nin Minnesota eyaletindeki Hamline Üniversitesi'nde Sanat tarihi dersi veren Profesör Erika López Prater derste öğrencilerine Hz. Muhammed ile ilişkilendirilen tasvirler gösterdi. Bu durumdan rahatsız olan Müslüman öğrenciler ise durumu elektronik posta yoluyla üniversite yönetimine taşıdı.

Üniversite yönetimi ise Müslüman öğrencilerin hassasiyetlerinin değerli olduğunu ifade eden bir açıklama yayınladı. Üniversitenin başkanı Fayneese S. Miller'ın imzacılarından olduğu e-postada ise Hz. Muhammed'in tasvir edilmesini büyük bir saldırı olarak gören Müslüman öğrencilere saygı gösterilmesinin akademik özgürlükten önemli olduğunu savundu. Netice olarak Hamline Üniversitesi’nde çalışan öğretim görevlisinin işine son verildi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay isimli müptezel ders esnasında Müslümanların canlarından daha kıymetli gördükleri Hz. Muhammed Mustafa (sav) hakkında çirkin iftiralar dile getirmişti.

Bu rezalet üzerine iki Müslüman hanım öğrenci olayı şikayet etmiş ve yaşananlar kamuoyuna yansımıştı. YTÜ’deki Müslüman öğrenci grupları da konu hakkında bir basın açıklaması yapmış ve şikayetleri dinlenen hanım öğrencilere destek vermişlerdi.

YTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre Kutay’ın soruşturma süresince ders vermesine izin verilmeyeceği ifade edildi. Ancak Rektörlük bu tarihten sonra başlattığı soruşturma hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

ABD’de Allah Resulü’ne (sav) hakaret eden bir öğretim görevlisi Müslümanların değerlerine düşmanlık ettiği için üniversite yönetimi tarafından en hızlı şekilde görevinden uzaklaştırılırken nasıl iştir ki Türkiye’de İslam’a ve Allah Resulü’ne hakaret edenler hakkında elle tutulur bir şey yapılmıyor!

YTÜ Rektörlüğünün amacı sürecin soğumasını bekleyerek olayı geçiştirmekse bunun adaleti sağlamak olmadığını unutmamaları gerekiyor. ABD’de İslam düşmanlarına karşı Müslüman olmayan kimseler bu kadar cesurken adım atmak için neden bu kadar bekliyorsunuz? Korkaklığı adet mi edindiniz?

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #ABD’de   #dahi   #Rasulullah'a   #hakaret   #eden   #profesör   #görevden   #atıldı   #   #YTÜ   #Rektörlüğü   #neyi   #bekliyor?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN