
28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınanlar Ankara'da
28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Çevik Bir, uçakla Ankara'ya götürüldü.
12-04-2012

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, uçakla Ankara'ya götürüldü.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan polislerle THY'ye ait TK 2162 sefer sayılı uçağa binen Bir'e uçağın en arka bölümünde yer ayrıldı. Bir ve beraberindekilerin uçağa binişleri sırasında gazetecilerin görüntü almaları üzerine polislerle basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
-Seyahat boyunca uçağın penceresinden dışarıyı seyretti-
Bir grup gazeteci de yolcu olarak Bir'i taşıyan uçağa bindi. Bir'in seyahat süresince uçağın penceresinden dışarıyı seyrettiği gözlendi.
Uçağın, Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından uçakta bulunan gazeteciler yerlerinden kalkarak görüntü almaya başladı. Bunun üzerine polisler Bir ve beraberindekileri uçağın arka tarafında hosteslerin bulunduğu bölüme yönlendirdi. Burada perdeler kapatılarak, gazetecilerin görüntü alması engellendi.
Bir ve beraberindekiler daha sonra kendileri için uçağın arka kapısına yanaştırılan merdivenlerden inerek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüslere bindirildi. Polis ekipleri tarafından gazetecilere görüntü almasını engellemek amacıyla minibüslerin çıkacağı kapının hangisi olduğu hakkında bilgi verilmedi.
Bir ve beraberindekileri daha sonra Ulus Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolüne alındı.
Çevik Bir, buradaki işlemlerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
(Kaynak: Zaman)
Filistin'e Yürüyüş Platformu: İki Devletli Çözüm Söylemi, Çözüm Değil Siyonist İşgalin Meşrulaştırılmasıdır
İŞBİRLİKÇİLİK SUÇUNDAN VAZGEÇMEK YERİNE, GÜZERGÂH DEĞİŞTİREREK HAK SÖZLE YÜZLEŞMEKTEN KAÇINMAK
SUVEYDA'DA KONTROL KİMDE?
Siyonistlerin Akkuyu Üzerinden Hedef Gösterdiği Türkiye Altta Kalmadı! (VİDEO)
EİMMET'EL KÜFR
METAN GAZINDAN VEFAT EDEN 12 ASKERİN HATIRLATTIKLARI
SENİ DE VURURLAR İSRAİL!
Yeni yılımız mübarek olsun
Makaleler
Hava Durumu