
28 Şubat "merhale merhale" hortluyor: Derin Tarih dergisinin, Mayıs sayısına toplatma kararı
Derin Tarih Mayıs sayısı hakkında toplatılma, el konulma ve basımının durdurulması kararı alındı.
18-05-2017

Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın talebi üzerine ''Derin Tarih'' isimli derginin mayıs ayı sayısı hakkında toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulması kararı verildi.
Adı geçen derginin mayıs ayı sayısında Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal'in hatırasına alenen hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa yapılan ihbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, soruşturma başlatmıştı.
Savcılık, soruşturma kapsamında Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğinden ''Derin Tarih'' dergisinin mayıs ayı sayısının toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulmasını talep etti.
Talebi değerlendiren Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, kuvvetli delilin bulunması ve dergide Atatürk’e hakaret içeren ifadelere yer verildiği gerekçesiyle dergiye el konulmasını, toplatılmasını, basım, yayın ve dağıtımının durdurulmasına karar verdi.
Savcılık soruşturma kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yayımlanan yazıyla ilgili olarak şüphelileri tespit edecek.
(Kaynak: Ajanslar)
Travma Düzeni: İnsanın, Ailenin ve Toplumun Dönüşümü
Afetler, İlahi İradeden Bağımsız Telakkiler ve İhmaller
Kapitalizmin fendi, ‘Yeni Turancılığı’ yendi
Turkuaz Medyaya Bak, Muhafazakâr Demokrasi Dinini Tanı
ÇOK DİNLİLİK SORUNU VE HAYDAR BAŞ'A DAİR
Bu utanç Türkiye’ye ve AKP’ye yeter
BİR DİZİDEKİ İLGİNÇ BİR İFADENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
GAZZE DOSTU FEVZİYE ŞENOĞLU SERBEST BIRAKILDI
Makaleler
Hava Durumu