Vatan gazetesinden şerefsizlik

Aydın Doğan'ın yeni yayın organı Vatan gazetesinin internet sitesinde, Hz. Peygamber'e "çöl bedevisi" şeklinde hakaret edildi.

30-03-2008


İslam ve Hayat

Aydın Doğan'ın yeni yayın organı Vatan gazetesinin internet sitesinde, Hz. Peygamber'e "çöl bedevisi" şeklinde hakaret edildi. Vakit gazetesinde bugün yer alan habere göre, Vatan gazetesi, internet sitesinde kutlu doğum programlarıyla ilgili bir haberin altına yorum yazıp, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber (a.s.)'a "çöl bedevisi" diye hakaret eden bir kişinin yorumunu yayınlayıp alçaklığa çanak tuttu. Vatan'ın sitesinde, "Diyanet'ten Genelkurmay ayarı" başlıklı habere Hasan Akmaz isimli kişinin yazdığı şu satırlara yer verildi: "Ya hu bu çöl bedevisinin doğum gününü 19 martta kutlamamışlarmıydı.Bu kutlu doğum haftası nerden çıktı.Bu olay ulusal egemenlik haftasını gölgede bırakmak için uydurulan bir olgudur..."

Vakit'in haberine göre, bu ağır hakareti içeren yorumun sitede yer alması üzerine Vakit muhabirleri Vatan'ı aradı ve bu yorumu niçin yayınladıklarını sordu. Vatan gazetesinden konuyla ilgili iki farklı açıklama yapıldı. İnternet sorumlusu olan kişi "Bu gazetede inançsızların da söz hakkı vardır. Siz din polisi misiniz. Size hesap vermeyiz" diyerek alçaklığı savunurken, yayın koordinatörü Atilla Güner ise hakaret içeren bu yorumu siteden çıkaracaklarını söyledi. 

Etiketler : #Vatan   #gazetesinden   #şerefsizlik   
YORUMLAR
  • AZADERİ   31-03-2008 19:05

    BUNLAR SATILMIŞ UŞAKLAR BAŞKALARININ DÜNYASI İÇİN OĞRAŞIYORLAR BUNLAR DESENLİ YILANLAR ABD VE İSRAİL KÖPEKLERİ YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM

  • Şakir   31-03-2008 08:16

    Bu çukuru (Aydın Doğan) adam yerine koyup Gümüşhaneliler gününe getirerek konuşmasına fırsat verip alkışlatanlara veya alkışlayanlara ne demeli. Bu çukur adam, bütün gayri meşru sermayesini İslama ve kutsallarına küfür edenlere dağıtmakta, aklı sıra gayri meşru parasıyla Gümüşhanelileri gönlünü satın alacağını zannediyor.Efendim Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyormuş hadi ordan. Gümüşhanenin sana da gayri meşru paranada ihtiyacı yoktur, Gümüşhane senin gibi bir çukur adamı toprağından çıkardığına kahroluyordur.Çünkü hiç bir toprak seni kabul etmez sanırım.

  • Sait Alioğlu   30-03-2008 23:10

    Kabul edelim ki, herkes bizim gibi düşünmek zorunda değildir. 'Yaratıcı' konumunda 'ilahi' yönü olan Allah'a inanmayabilir, bununla da kalmaz kalkar, modern bir durumu kendine ilah edinebilir, çağdaşlık denilen argüman içersindenkendine tapınılacak durumlar ve dahi nesneler bulabilir. Belki de bunu da aşıp, soyunda, boyunda, budununda müşrik insanlar var ise, kalkıp onlar gibi de davranış kalıpları içerisinde At'a, eşeğe, öküze ve bilmem neye; neye tapabilir. İnsani bir ihtiyaç olduğundan, ruhundaki boşluğu doldurabilmek iştiyakiyle, 'Hakim-i mutlak' olan 'Rahman ve Rahim olan'a değil de, bunun dışında kalan bir yığın olguya, bulguya, taşa, toprağa yok olacağı güne, an'a kadar tapabilir. Karar onun ve onun gibilerindir önce. Ama biz, 'Hakim-i Mutlak olan'a; din gününün sahibine ve aynı zamanda da bağışlayıcı ve kahhar olana iman edeceğiz. O'na inanıp; O'na güveneceğiz. İstedikleri kadar, seküler ve aynı zamanda da kof bir hayatı dayatsınlar, istedikleri kadar da ne menem bir laiklik kılıcını kuşansınlar, inancımızdan dönmeyeceğiz.İlahi temeli olmayan ve aynı zamanda da salt dünyevi olan hiçbirşeye iltifat etmeyeceğiz. Edenler varsa veya edebilecekler çıkarsa, kendileri bilir ve mutlaka acı olan sonucuna da katlanırlar. Zaten başka çareleri de olmaz ki! Zira, ahiret son duraktır; cennet nekadar hak ve gerçekse, cehennemde hak ve gerçektir. Gül koklamakta ebedi olacaktır, cehenmen ateşi içerisinde derilerin kavrulup yanması da! Medeni durumu ve algı seviyesi ne olursa olsun, biz yukarıdaki satırları ancak ve ancak anlayıp, idrak edip, ders alacaklar için yazdık diyelim! İnanmadığı halde, küfretmeyen insanlara O'ndan hidayet dileyelim. Ama beri yanda ise, küfretme bedbahtlığını bir inanç ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirip, konjöktürel olarak ta laiklik zemininden destek almaya çalışan her kim varsa, onlara hidayet dileklerimizi sunmuyoruz. Hidayeti verecek olan O'dur. Bilemeyiz. Biz ise, küfretmeyi alçaklık zeminindepeydahlanan ve olumsuz anlamda bir insani edim olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Temel kaynağımız olan Kur'an'ın teyit ettiği kutsallarımıza küfredenler kahrolsun!

  • Murat   30-03-2008 16:34

    Allah belasını versin bu alçak İslam düşmanlarının.Bunlar gavurdan daha gavur

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN