Suriye'de katliam sürüyor, iftar için ekmek bulunamıyor

Esed güçlerinin düzenlediği saldırılarda 52 Suriyeli daha katledildi. Bombardımanlar sebebiyle fırınlar çalışamıyor, halk ekmek bulmakta zorlanıyor.

13-07-2013


Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 52 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 23, İdlib'de 9, Humus ve Halep'te 6'şar, Dera kentinde 4, Deyru'z Zor ve Hama'da ikişer olmak üzere ülke genelinde toplam 52 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, Esed güçlerinin Şam'ın doğusunda yer alan Kabun bölgesine 10'dan fazla karadan fırlatılan füzelerle yerleşim yerinin vurduğunu aktaran Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Rabi Tamimi, bölgede onlarca evin yıkıldığını ve enkazdan çok sayıda ölü ve yaralının çıkartıldığını iletti.

Fırlatılan füzeler, atılan roket ve havan toplarıyla bölgeden yoğun bir şekilde dumanların yükseldiğine değinen Tamimi, bölgenin 10 saatten bu yana adeta cehennemi yaşadığını ve bugün insanların yoğun saldırılar nedeniyle cuma namazına gitmediğini söyledi.

Kabun'da elektriklerin kesildiğini ve bölgeye insani yardımın girişine hükümet yetkililerince izin verilmediğini anlatan Tamimi, "Bölgede binlerce sivil şu anda rejim güçlerince kuşatma altına alınmış durumda. Kasyon Dağı'ndan bölgeye havan topu ve roketler yağıyor. İnsanlar korkularında dışarı dahi çıkamıyor" dedi.

"Halk orucunu açmak için ekmek dahi bulamıyor"

Yoğun çatışmalar nedeniyle bölgede durumların çok kötü olduğunu anlatan Tamimi, Ramazan ayında olmalarına rağmen rejim güçlerinin camilere saldırdığını ve buraları yıktığını vurguladı.

Tamimi, rejimin saldırıları nedeniyle Kabun'daki fırınların kapalı olduğunu anımsatarak, "Halk orucunu açmak için ekmek dahi bulamıyor. Bölgedeki fırınlara un gelmediği için halk ekmek bulmakta sıkıntı çekiyor" diye konuştu.

Kabun'a düşen füzelerin bölgede deprem etkisi yaratığını vurgulayan Tamimi, birçok mahallenin atılan füzelerle yerle bir olduğunu savundu.

Tamimi, Humus'un Halidiye bölgesinde de durumun Kabun'dan farklı olmadığını ifade ederek, Esed güçlerinin kentin Halidiye bölgesi ile Halid Bin Velid Camisi'ne ağır silahlarla saldırdığına işaret etti.

Ordunun Halid Bin Velid Camisi'ni yoğun top ateşine tutmasından dolayı caminin kubbelerinde büyük deliklerin açıldığını belirten Tamimi, Humus'a rejimin ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini de sözlerine ekledi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #katliam   #sürüyor   #   #iftar   #için   #ekmek   #bulunamıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN