Siyonist abluka, Gazze'de hastaları öldürüyor

Tedavi olmak için Gazze dışına çıkmaları gereken, fakat siyonist işgalcinin izin vermemesi sebebiyle tedavilerini yaptıramayan iki Filistinli hasta daha hayatını kaybetti.

03-04-2008


Tedavi olmak için Gazze dışına çıkmaları gereken, fakat siyonist işgalcinin izin vermemesi sebebiyle tedavilerini yaptıramayan iki Filistinli hasta daha hayatını kaybetti. Böylece ablukanın başladığı Haziran ayından bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 121’e yükselmiş oldu.

Kaynaklar, 70 yaşındaki Muhammed İsa el-Hamarine’nin, işgal güçlerinin tedavi için dışarı çıkmasına izin vermemesi nedeniyle vefat ettiğini duyurdu.

Gazze’de halen abluka nedeniyle yeterli tedavi imkânına kavuşamadıkları için dışarıda tedavi edilmeyi bekleyen 1000 kadar hastanın bulunduğu belirtiliyor.

Filistin hastane kaynakları, 49 yaşındaki Seyfeddin Mahmut eş-Şubki’nin de aynı sebepten, yani tedavisine izin verilmemesi nedeniyle kuşatmanın kurbanlarından biri olduğunu dile getirdi.

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi sözcüsü Rami Abduh, Şubki’nin beyninde kanser tümörü bulunduğunu, doktorların kendisine dışarıda ameliyat olması tavsiyesinde bulunduğunu, ancak işgal güçlerinin hastanın dışarı çıkmasına izin vermemesi nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. (Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #abluka   #   #Gazze'de   #hastaları   #öldürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN