Rachel'in davası başladı

Gazze Şeridi`nde Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını protesto ederken, 7 yıl önce bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen Amerikalı insan hakları eylemcisi Rachel Corrie`nin ailesinin açtığı davanın görülmesine başlandı.

12-03-2010


İslam ve Hayat

Gazze Şeridi`nde7 yıl önce Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını protesto ederken bir siyonist işgal buldozeri tarafından ezilerek katledilen Amerikalı vicdan eylemcisi Rachel Corrie`nin davası başladı. Rachel'in ailesi tarafından siyonist işgal ordusu aleyhine açılan davanın görülmesine işgal altındaki topraklardan Hayfa kentinde başlandı.

Medyada yer alan habere göre, Rachel'in ailesi, "İsrail Savunma Bakanlığı"ndan kızlarının ölümüyle ilgili olarak 324 bin dolarlık tazminat talep ediyor.

Haberler göre, davanın başlamasıyla birlikte yaklaşık 40 kadar kişi, mahkemenin önünde toplanarak olayı bir kez daha protesto etti. Vahşice katledildiğinde 23 yaşında olan, Uluslararası Dayanışma Hareketi üyelerinden Rachel Corrie`nin babası, kızı için 7 yıldır adalet aradıklarını söyledi.

Corrie ailesinin işgalci siyonist rejimi ziyaret etmekte olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de bir araya geldikleri belirtildi. O dönemde buldozeri kullanan işgal askeri Corrie`yi görmediğini öne sürmüş, işgal ordusu da olayı "kaza" olarak nitelendirmişti.

Etiketler : #Rachel'in   #davası   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN