Müslüman dediğin böyle mi olur?

Oysa hayır, Müslüman dediğin öyle olmaz. Bir Müslüman, kapitalizmin kitle uyuşturma, sevk ve idare aracı durumundaki, aynı zamanda aleni bir kumar endüstrisi olan futbolizm organizasyonu içinde yer almaz. Rabbimizin nüzul sürecindeki ilk emirlerinden olan "Ruczdan hicret" (Bkz: Müddessir, 5. ayet) ilkesi gereği, bu tür ortam ve organizasyonlardan uzak durur, hevasını ilah edinmiş insanların arasında mahcup şekilde poz verme zilletine düşmez.

31-08-2022


Bayern Münih futbol takımının futbolcularından Sadio Mane, takımının gelenekselleşen takım fotoğrafında eline bira almamış. 
 
Bu durum bizim birçok Müslümanı deyim yerindeyse mest etti ve bu futbolcuya methiyeler havada uçuştu. "Müslüman dediğin böyle olur" diye yazanlar bile oldu.
 
Oysa hayır, Müslüman dediğin öyle olmaz. Bir Müslüman, kapitalizmin kitle uyuşturma, sevk ve idare aracı durumundaki, aynı zamanda aleni bir kumar endüstrisi olan futbolizm organizasyonu içinde yer almaz.
 
Rabbimizin nüzul sürecindeki ilk emirlerinden olan "Ruczdan hicret" (Bkz: Müddessir, 5. ayet) ilkesi gereği, bu tür ortam ve organizasyonlardan uzak durur, hevasını ilah edinmiş insanların arasında mahcup şekilde poz verme zilletine düşmez.
 
Sadio Mane'nin bu parça hassasiyeti tabii ki önemli. Ancak bütüncül tevhidi kavrayıştan uzak bir hassasiyet olduğu için, yarı boyuna kadar bataklığın içine girip de gömleğinin yakasını temiz tutmaya çalışmak gibi bir duruma tekabül ediyor.
 
Duamız, bu hassasiyetini bütüncül tevhidi bir kavrayışa ve yönelişe dönüştürerek ruczdan hicret etmesi ve futbolizm bataklığının bir neferi olma zilletinden kendisini kurtarmasıdır.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Müslüman   #dediğin   #böyle   #mi   #olur?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN