Muhafazakâr kanat ipi göğüsledi, büyük ikramiye yine devletin

Neticede yaşanan sistem içi bir kanat mücadelesi ve kazanan muhazakâr kanat olsa da büyük ikramiyenin, bizatihi paradigması çoktan iflas etmiş olan mevcut sisteme gittiği tartışmasız bir gerçek. Neticede kanat siyaseti her daim halkın sisteme entegrasyonuna hizmet etmekte.

12-09-2010


İslam ve Hayat

Sistemin kuruluşundan itibaren devam eden kanat çatışması bu referandumla yeni bir sürece girmiş bulunuyor. Sistemin asli unsuru Kemalist kanat ile her zaman yedekte bekletilip sistem çok zor durumda kaldığında zaman zaman da önü açılan muhafazakâr kanat bugünkü referandumda kıran kırana yarıştı ve neticede ipi muhafazakâr kanat göğüsledi.

Hem halkın değerlerine daha yakın duruşu, hem de küresel şartlara uyum konusunda daha esnek bir görüntü veren muhazakârlar bu referandumla sistem içinde ciddi bir üstünlük elde etmiş durumda. Anayasa değişiklikleriyle ilgili referandumda "evet" yüzde 58 çıkarken, "hayır" oyları yüzde 42 oldu. Artık muhafazakâr kanadın daha da merkeze yerleşeceği günleri görmek mümkün görünüyor.

Neticede yaşanan sistem içi bir kanat mücadelesi ve kazanan muhazakâr kanat olsa da büyük ikramiyenin, bizatihi paradigması çoktan iflas etmiş olan mevcut sisteme gittiği tartışmasız bir gerçek. Neticede kanat siyaseti her daim halkın sisteme entegrasyonuna hizmet etmekte. Kemalist kanadın kazanmasıyla muhafazakâr kanadın kazanması arasındaki tek fark, statükonun aynı şekilde devamıyla, statükonun yenilenerek tabana yayılması ve küresel şartlara uyumlu bir dinamizme kavuşturulması şeklinde tezahür etmiş bulunuyor.

Tevhidi bilince sahip Müslümanlar olarak, özgün, bağımsız, devrimci mücadelemizde sebat ederek, büyük ikramiyenin neticede sistem hanesine yazıldığı bu yarışa katılmak suretiyle imanımıza zulüm bulaştırmaktan imtina ederek, sistemin kanatları arasındaki iktidar mücadelesini izlemeyi sürdürüyoruz.

Müslümanlar Cahili Sisteme Kanat Olmamalı başlıklı yazıyı okumak için tıklayınız

Etiketler : #Muhafazakâr   #kanat   #ipi   #göğüsledi   #   #büyük   #ikramiye   #yine   #devletin   
YORUMLAR
  • Murat   13-09-2010 10:23

    Bu haberde ortaya konan basireti kutluyorum. İslami konumu koruyup dümen sularına girmeyenlere selam olsun.

  • beytullah emrah   13-09-2010 00:12

    devlet açısından bu "evet", yeni seçkinlerin sistemin merkezindeki yerinden kolay kalkmayacağının tescilidir. ak parti açısından bu sonuç, bürokratik egemenliklerinin sistemin derin uçlarına doğru nüfuz etmesinin önünün açılmasıdır. islamcılar açısından bu sonucun anlamı, siyasal mücadelenin iyice geri çekileceği ve artık taleplerin ak parti üzerinden ifade edileceğidir. uzun zamandır yükselen trend, tepe noktasına yaklaşmıştır. bir de psikolojik anlamı var galiba: o da, "evet" saflarında yer alarak uzun süredir süren "bozgun" havasını dağıtıp, bir nebze olsun "zafer" hissini yaşamak isteğiydi sanırım.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN