Mısır'da çatışmalar artıyor: 5 kişi hayatını kaybetti

Mısır'da dün düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda 5 kişi öldü, 446 kişi de yaralandı

06-12-2012


Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi öldü.

Mursi'nin aldığı son kararları ve referanduma sunulacak anayasa taslağını eleştiren muhalefet,  protesto gösterilerini önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayının önüne taşıdı. Mursi'nin kararlarını savunan gruplar ise dün aynı bölgeye gelerek Cumhurbaşkanı Mursi'nin kararlarına destek gösterisi düzenledi.

Güvenlik kaynakları, çıkan çatışmalarda 5 kişinin öldüğünü, 446 kişinin de yaralandığını aktardı.

Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde Mursi'yi desteklemek için toplanan ve geceyi burada geçirenMısırlıların bir kısmı sabah saatlerinde işlerine gitmeyi tercih ederken, büyük bir kısmı, yeni anayasanın oylamaya sunulacağı 15 Aralık referandumuna kadar sarayın yanından ayrılmayacaklarını ifade ediyor.

Mursi karşıtları ise dün ikindi vaktinden gece yarısına kadar süren çatışmalardan sonra bölgeyi terk etti.

Mursi yanlıları ile karşıtları arasında dün akşam yoğun çatışmaların yaşanmasından sonra bölgede bir sakinlik gözleniyor. Öte yandan Mısır ordusu, bölgede güvenlik önlemlerini arttırma çerçevesinde üç tank ve çok sayıda askeri aracı sarayın çevresinde konuşlandırdı.

MUHALEFET LİDERLERİ, MURSİ'Yİ SORUMLU TUTTU

Mursi'nin tartışmalı anayasal düzenlemelerinin ardından "Vatanın kurtuluşu" sloganıyla kurulan muhalefet cephesi, ülkede yaşanan şiddet olaylarından Mursi'yi sorumlu tuttu.

Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki gerilimin şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine, Mısır'ın en yüksek dini otoritesi Ezher'den itidal çağrısı geldi.

BAŞKANLIK SARAYI'NIN ETRAFINDA TANKLAR VAR

Mısır'daki başkanlık sarayının bahçesine dört adet tank yerleştirildi. Tanklar, günlerdir devam eden protestolar giderek şiddete dönüşmesi üzerine tedbir olarak bahçeye konuşlandırıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin aldığı son kararları protesto eden göstericiler dün başkanlık sarayına kadar yürümüştü. Göstericilerin içinde bulunan Mübarek yanlılarının saray bahçesine molotof attığı belirtiliyor. Gösterilerin giderek şiddetlenmesi üzerine ordu sarayı koruma altına almaya karar verdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #çatışmalar   #artıyor:   #5   #kişi   #hayatını   #kaybetti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN