İktibas Dergisi gönüldaşları iftarda buluştu

İktibas Dergisi'nin pandemi sebebiyle ara verilen geleneksel iftar programı, bu yıl İstanbul Bayrampaşa’daki Mimder’de gerçekleştirildi.

16-04-2022


 

Pandemi nedeniyle düzenlenemeyen iftar programları iki yıl aradan sonra bu yıl yeniden yapılmaya başlandı. İktibas’ın İstanbul’daki iftar daveti de bu yıl Bayrampaşa’da Mimder isimli mekanda 13 Nisan Çarşamba akşamı düzenlendi.

Akşam ezanın okunması ile başlayan iftar programında, iftar edilmesi ve namazın kılınmasının ardından Sebahattin Akgül kısa açış konuşması yaptı.

İlk olarak Mehmet Arslan’ın Kur’an tilaveti dinlendi. Arslan tilavet yanında Kur’an’ın ‘Furkan’ özelliğine vurgu yaptı, Hak ile batılın birbirine karıştırıldığı noktalarda Kur’an’ın, farkı ortaya koyan bir Furkan olduğunu anlattı. “Yüce Rabbimiz bize hidayetine karşılık biz ancak O’na şükrederiz” dedi.

Arslan’ın ardından mikrofona İktibas Dergisi Yazı İşleri Müdürü Tarık Özkan geldi. İktibas Dergisi olarak düzenlenen iftar davetine icabet eden misafirlere teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Özkan, İktibas dergisinin faaliyetlerinden kısaca söz etti. Özkan, “Rabbim bunun tekrarını nasip etsin, bundan sonra daha sık bir araya gelmemizi nasip etsin” temennisinde bulundu.

Dergi yazarlarından Şükrü Hüseyinoğlu da konuşmasında, İktibas isminin kendisi için iki kavramı ifade ettiğini, bunların ise ‘istikrar’ ve ‘istikamet’ olduğunu belirtti. Müslümanlar olarak çok ihtiyaç duyduğumuz ve son dönemlerde oldukça ihmal edilen kavramlar olduğunu ifade eden Hüseyinoğlu, İktibas’ın rahmetli Ercümend Özkan’ın yayınlamaya başladığı günden bu yana tevhidi çizgisini bozmadığını vurguladı. Bugün, savrulmaların bile savrulmasının yaşandığını, bunlara artık şaşırma bile olmadığını ifade eden Hüseyinoğlu, bu süreçte hep beraber İktibas’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Konuşmalar sonrası program dinleyicilerle karşılıklı sohbet şeklinde devam etti. İktibas’ın vefalı gönüllülerinden Bayram Taş ve Sebahattin Akgül’ün büyük emekleri ile gerçekleştirilen iftar daveti oldukça verimli geçti.

 

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #gönüldaşları   #iftarda   #buluştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN