İBB, Ramazan pidesine haram bulaştırdı

Yabancı bir bankanın reklamının yer aldığı poşetlerle Halk Ekmek, toplumu faiz bataklığına davet ediyor.

02-07-2013


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son uygulaması bu kadar da olmaz dedirtti. Her fırsatta faiz lobisine savaş açtığını belirten AKP Hükümeti faiz lobisini hem besliyor hem de ondan besleniyor. Büyükşehir bünyesindeki İstanbul Halk Ekmek'in Ramazan Ayı için yaptırdığı pide poşetlerinde büyük bir bankanın faiz reklamına yer verildi. Bankanın halkı açık açık harama teşvik ettiği reklam, AKP'nin faiz lobisi konusundaki samimiyetsizliğini gözler önüne seriyor.

Her fırsatta faiz lobisinden dert yanan hükümet, eleştirdiği faiz lobisini beslemeye devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözde savaş açtığı faiz lobisi de reklamlarıyla hükümete kaynak sağlamayı sürdürüyor. Bunun son örneği İstanbul Halk Ekmek firmasının önümüzdeki hafta başlayacak olan Mübarek Ramazan Ayı için hazırlamış olduğu ramazan pidesi poşetlerinde yaşandı. Yabancı bir bankanın reklamının yer aldığı poşetlerle Halk Ekmek, toplumu faiz bataklığına davet ediyor.

Ramazan pidesini bile faizci bankların reklamına alet eden İstanbul Halk Ekmek'in bu tavrı tepki topladı. Poşetin tamamında yer alan banka reklamı, faizi haram kılan Kur'an'ın indiği ayda, halkın harama nasıl itildiğinin en bariz örneğini sergiliyor. Poşetin üstünde "İftarı beklerken kazanmak için beklemeyin. Vadeli gibi kazandıran, vade derdi olmayan turuncu hesap yüzde 11 ile kazandırmaya devam ediyor" şeklinde yer alan ibarede Ramazan ayı bile faiz reklamlarıyla istismar ediliyor. İnsanlar Allah'ın emrine ittiba etmek için oruç tutarken Halk Ekmek Müslümanları günaha davet ediyor.

(Kaynak: Milli Gazete)

Etiketler : #İBB   #   #Ramazan   #pidesine   #haram   #bulaştırdı   
YORUMLAR
  • Editörün notu   02-07-2013 14:22

    Kadir Bey, Milli Gazete'nin konuyla ilgili haberi yeni. Demek ki bu yıl da aynı reklamı aldı Halk Ekmek. Velev ki sizin dediğiniz gibi olsa bile, haramın ve onun da ötesinde harama teşviğin zaman aşımı yok değil mi?

  • Kadir Demir   02-07-2013 14:13

    Bu poşet 2011 yılında kullanılmış olan poşettir. "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın." [HUCURÂT - 6]

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN