Hâlâ Rabbimize sığınıp tevbe etmeyecek miyiz?

Küfre, şirke ve ifsada karşı tevhid ve ıslah mücadelemizde, bizzat Müslümanların nefsanîyet konusunda, ilkesel eksende, birbirine ve çevreye güven veren eminlik ve Kur’an ahlakını temsil bağlamında içine düştükleri zaaflardan kaynaklanan engeller olmasaydı, Allah’ın rahmeti üzerimize yağar ve bugün çok daha iyi bir konumda olurduk.

01-01-2021


Müslümanların parmakla sayılacak kadar az olan birkaçı dışında, neden hep ilkesizlik, kadir bilmezlik ve ahde vefasızlık söz konusudur? Neden, âdil şahidlik, eminlik ve ahde vefa, genelde Müslümanların lafını edip pratikte ise terk ettikleri hasletler durumuna geldi? Rabbimiz bizi ıslah etsin, ne oldu bize?

Küfre, şirke ve ifsada karşı tevhid ve ıslah  mücadelemizde, bizzat Müslümanların nefsanîyet konusunda, ilkesel eksende, birbirine ve çevreye güven veren eminlik ve Kur’an ahlakını temsil bağlamında içine düştükleri zaaflardan kaynaklanan engeller olmasaydı, Allah’ın rahmeti üzerimize yağar ve bugün çok daha iyi bir konumda olurduk. Öyle değil mi? Lütfen hepimiz halimizi sorgulayıp ölüm gelmeden önce Rabbimizi razı edecek biçimde ıslah çabası gösterelim.

Mehmet Pamak'ın makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Hâlâ   #Rabbimize   #sığınıp   #tevbe   #etmeyecek   #miyiz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN