Bir ayet okudu, Müslüman oldu

18 aydır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Gabriele Schieke(43), İsra Suresi 23. ayetten etkilenerek İslam'ı seçti.

05-09-2008


İslam'ın anne ve babaya verdiği önemden etkilenen Alman ateist sigortacı Müslüman oldu. 18 aydır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Gabriele Schieke(43), İsra Suresi 23. ayetten etkilenerek İslam'ı seçti.

1 yıl önce Side'de kuaförlük yapan Mustafa Kemal Bindiren ile evlendikten sonra Bindiren soy ismini aldığını belirten Schieke, İslam dini kendi rızasıyla seçtiğini ifade etti. Bir yıl içinde Almanca olarak Kur'anı 2 defa okuduğunu belirten Schieke, Müslüman olmadan önce ateist olduğundan ölüm korkusuyla içinde bir boşluğun olduğunu ifade etti. Schieke, "Müslüman olduğum için kendimi bir tüy gibi hafif hissediyorum. Yeni dinimi araştırdım ve bütün benliğimle kabul ettim. Müslüman olmamda İsra Suresi'nin 23. ayeti çok etkili oldu. Rabbimin ayette buyurduğu 'Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa , sakın onlara 'öf' bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle' okuyunca ayaklarımın bağı çözüldü. İçimi tarifi imkansız mutluluk kapladı. Eşime Müslüman olacağını söyledi. Ramazanın beşinci günü de Müslüman oldum."diye konuştu. (Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Bir   #ayet   #okudu   #   #Müslüman   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN