
Allah'a ibadet, şeytana ibadet
Bir taraftan Allah’ın insanlar için sabah namazına kalkın emri, öbür taraftan sabah namazına kalkmaması için elinden geleni yapan Şeytan’ın isteği ve telkini. Bu iki emir bir insanın hayatında bir araya gelmez, gelemez. İnsanlar tarafından bu iki durumdan ancak biri tercih edilecektir. İşte bu tercih de insana kalmıştır.
16-01-2022

Evet, bir taraftan Allah’ın insanlar için sabah namazına kalkın emri, öbür taraftan sabah namazına kalkmaması için elinden geleni yapan Şeytan’ın isteği ve telkini. Bu iki emir bir insanın hayatında bir araya gelmez, gelemez. İnsanlar tarafından bu iki durumdan ancak biri tercih edilecektir. İşte bu tercih de insana kalmıştır.
Şimdi şu ayeti okumanın tam vakti: “İş bitirilince şeytan da diyecek ki: Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah’a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır.” (İbrahim/22)
Kur'an Yurdu Cumartesi Sohbetlerinde Bakara Sûresi 49-59. Âyetler Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbetleri
Kur'an Yurdu'nda Bakara Sûresi 42-46. Âyetlerin Mesajları Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Bakara Sûresi 40-41. Âyetler Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbetleri
Kur'an Penceresinden Gazze İmtihanımız Konferansı Yapıldı!
Kur'an Yurdu'nda Bakara Sûresi 36-39. Âyetlerin Mesajları Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
Makaleler
Hava Durumu