
Suriye okullarında Rusça zorunluluğu
Rusya Uluslararası İşbirliği Derneği Başkanı ve eski Rusya Başkanı Sergey Stepaşin, Suriye’nin tüm okullarında Rusça derslerinin zorunlu olarak okutulacağını açıkladı.
30-05-2014

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’nın BDT, Avrasya bütünleşmesi ve soydaşlarla ilişkilerden sorumlu komitenin toplantısında konuşan Stepaşin, “Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’in son Suriye ziyaretinin ardından bu ülkenin yönetimi tüm okullarda Rusça derslerinin zorunlu olarak okutulması kararını verdi” dedi.
Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Stepaşin, Suriye’nin Rusya için sadece bir müttefik değil, Ortadoğu’daki ileri karakolu olduğunu da vurguladı.
Öte yandan Devlet Duması’nın BDT, Avrasya bütünleşmesi ve soydaşlarla ilişkilerden sorumlu komitenin başkanı Leonid Slutskiy, komitenin çalışma planlarına Rusya Uluslararası İşbirliği Derneği ile düzenli ortak toplantıları da ekleyeceğini kaydetti.
(Ajanslar)
Travma Düzeni: İnsanın, Ailenin ve Toplumun Dönüşümü (HABER-VİDEO)
Afetler, İlahi İradeden Bağımsız Telakkiler ve İhmaller
Kapitalizmin fendi, ‘Yeni Turancılığı’ yendi
Turkuaz Medyaya Bak, Muhafazakâr Demokrasi Dinini Tanı
ÇOK DİNLİLİK SORUNU VE HAYDAR BAŞ'A DAİR
Bu utanç Türkiye’ye ve AKP’ye yeter
BİR DİZİDEKİ İLGİNÇ BİR İFADENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
GAZZE DOSTU FEVZİYE ŞENOĞLU SERBEST BIRAKILDI
Makaleler
Hava Durumu