Amerika'da ilginç bir sergi

Amerika'da açılan 'Amerika'da Müslümanlar' başlıklı sergide, Müslümanların ülkedeki öncüleri hakkında bilgi verirken, İslam'ın kıtaya zorla getirilerek köle olarak çalıştırılan Afrikalı Müslümanların geldiği kanısını güçlendiriyor.

02-12-2009


Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Shaw Üniversitesi'ndeki mescitte açılan sergi, izleyenleri Amerika'nın Müslüman haritası, kökeni ve mirası hakkında bilgilendiriyor.

News Observer gazetesinin haberine göre 'Amerika'da Müslümanlar' başlıklı sergide Müslümanların ülkedeki öncüleri hakkında bilgi verirken, İslam'ın kıtaya zorla getirilerek köle olarak çalıştırılan Afrikalı Müslümanların geldiği kanısını güçlendiriyor.

Sergide İslam'ın bilinen ilk öncüsü olarak bildirilen 1770'de Senagal'de doğan daha sonraları zorla ülkeye getirilerek köleleştirilen Ömer İbn-i Seyyid hakkında önemli bilgiler veriliyor.

Sergi Amerika'ya zorla getirilen Müslüman köleler içinde önemli bir yere sahip İbn-i Seyyid'in hapislerde geçen ve polislerden sürekli kaçmak zorunda kaldığı hayatına ışık tutuyor.

Amerikan'ın bağımsızlık savaşında 584 askerin isminin Muhammed olduğuna dikkat çeken sergide Amerikalıların köleleştirdikleri Müslümanları cepheye sürdüklerini belgelerle gösteriyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Amerika'da   #ilginç   #bir   #sergi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN