Suudiler Mekke'yi bu hale getiriyor

Suudilerin, beton gökdelenlerle, Mekke'nin tarihi ve İslami kimliğini yok edecek projeleri artık uygulanma aşamasında.

07-10-2008


Mekke-i Mükerreme'yi İslami kimliğinden arındırma planı son aşamasına geldi. Suudilerin, beton gökdelenlerle, Mekke'nin tarihi ve İslami kimliğini yok edecek projeleri artık uygulanma aşamasında. Mekke'de altı projeyle 14 milyar dolarlık bir harcama yapacak olan Suudiler, Kabe-i Muazzama'nın etrafını devasa gökdelenlerle çeviriyorlar.

Mekke'nin yapısını değiştirecek projelerden örnekler:

BU PROJELERDE NE VAR?

Otel projeleriyle, Harem-i Şerif'in kuzey tarafı tamamen dev bloklara ayrılırken, şehri kuşatan bu otel zinciri, Kabe-i Muazzama'ya tahakküm eden bir görünüm de sergiliyor. Böylece ibadet alanı açmak için büyütülen Harem kısmı, otellerin hacmi karşısında bir nevi küçültülerek, Mekke'nin merkezi olmaktan çıkarılıyor.



Suudiler, bu inşaatlar arasında, Cidde istikametine dört de tünel açacak. Tünel inşaatlarının üç yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Cebel-i Ömer tepesi, yeni lüks otel inşası için düzlenerek yerle bir edilecek. Cebel-i Ömer'e, 30'ar katlı 60 gökdelen inşa edilmesi planlanıyor.

OSMANLI REVAKLARINI AŞAĞIDA TUTMUŞTU

Osmanlı Devleti, Kabe-i Muazzama'nın etrafını çevirdiği revakları bile hürmeten Kabe'den daha aşağıda tutmuştu.

Suudiler ise, Kabe'nin çevresini, otel plazalarla çevirmeyi önemli bir işmiş gibi Müslümanlara sunuyor. Mekke Valisi Prens Halid El Faysal, şehri geliştirmek için açıkladığı 10 yıllık stratejik planı anlatırken, şu ifadeleri kullandı: "Üçüncü Dünya statüsündeki ülkemizin, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması gerekiyor."

Çalışmalar bittiği yani Kabe-i Muazzama devasa lüks otellerle kuşatıldığı zaman, İslam Dünyası'nın kalbi, tanınmaz hale sokulmuş olacak, eskiyi hatırlatan, eskiden kalan hiçbir şey kalmamış olacak.

Şu anda, artık, Mekke-i Mükerreme'de, ayakta kalabilen tek tarihi yapı, Hz. Peygamber'in (s.a.s) doğduğu ev.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suudiler   #Mekke'yi   #bu   #hale   #getiriyor   
YORUMLAR
  • özhan uçan   07-10-2008 22:19

    Kabe'nin içi bildiğiniz gibi müşrikler döneminde putlarla doluydu. Onlardan ticari gelir elde ediyorlardı ve bu onların İslam'dan uzak durmalarının en büyük sebeplerinden biriydi. Şimdi bu kutsal topraklar yine cahili bir yönetimin elindedir. Bu yönetim yine kutsal topraklar üzerinden gelir elde etme çabasındadır. Diktikleri o gökdelenler adeta kapitalizm dininin birer putlarıdır. Bu putlar sayesinde servetlerine servet katıyorlar. Ümmetin hac ibadetinden gelen gelir yalnız o cahili, Allah yolunda cihat etmeyen bir yönetimin elinde kalıyor ve başka kutsal toprakl çocuklar sapanlarıyla cihat ediyorlar . "Hacılara su sağlamayı ve Kâbe'yi onarıp şenlendirmeyi, ahiret gününe inanmakla ve Allah yolunda cihad etmekle bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında bir değildirler. Allah zalimler güruhunu doğru yola iletmez. İman edip Medine'ye hicret edenlerin ve malları, canları ile Allah yolunda cihad edenlerin Allah katındaki dereceleri en üstündür. İşte kurtuluşa erenler onlardır. " (TEVBE suresi 19- 20. ayet)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN