Gazze’de son 24 saatte 7 katliam, 68 şehid

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın 15 Nisan Pazartesi günü yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin, son 24 saat içinde 7 katliam gerçekleştirdikleri 68 kişiyi şehit ettikleri, 94 kişiyi de yaraladıkları duyuruldu. İsmail Heniyye’nin yaralı torunu Melak da hayatını kaybetti.

16-04-2024


 

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 33 bin 797 yaralananların sayısının ise 76 bin 465 olduğu; ancak bu sayının henüz enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanlardan henüz toplanamamış olanları kapsamadığı ifade edildi.

Açıklamada, enkaz altında ve yollarda da binlerce kişinin bulunduğu işgal güçlerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden sağlık ekiplerinin ve sivil savunma elemanlarının onlara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadıkları belirtildi. Enkaz altında kalanların ve yollara savrulanların tümünün toplanması durumunda şehit sayısının 40 bini geçeceği tahmin ediliyor.

İşgal güçlerinin 192 gündür sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin, yaralananların ve kaybolanların toplam sayısının ise 120 bini geçtiği belirtiliyor. Bunların %73’ünü de kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. İşgal güçlerinin çok sayıda evi yıkmış olması sebebiyle 2 milyon civarında insan birer toplama kampına dönüşen sığınma merkezlerinde hayatını sürdürmeye çalışıyor.

İşgal rejiminin uyguladığı aç bırakma politikası yüzünden bölgeye insani yardımların ulaşması engellendiğinden aynı zamanda ciddi bir açlık krizi yaşanıyor. 700 bin insanın yaşadığı kuzey kesime, işgal rejiminin açtığı askeri koridor kullanılarak, insani yardım ulaşması tamamen engelleniyor ve bu bölgede büyük çapta açlık sorunu yaşanıyor. Bir buçuk milyon insanın adeta istifleme bir şekilde doldurulduğu Refah bölgesine ve yaklaşık 300 bin insanın yaşadığı Han Yunus bölgesine ise insani yardım sadece Refah sınır kapısı üzerinden ulaşabiliyor. Ama gerek işgal rejiminin tehditleri ve gerekse Mısır yönetiminin ihmalleri yüzünden bu bölgeye de çok kısıtlı miktarda gıda malzemesi ulaşabildiğinden bu bölgede de ciddi açlık krizi yaşanıyor.

Heniyye’nin yaralı torunu da şehid oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, siyonist katillerin saldırılarında yaralanan kız torunu Melak Muhammed Heniyye de almış olduğu yaraların tesiriyle 15 Nisan Pazartesi sabahı hayatını kaybetti.

Böylece Heniyye’nin bir torunu daha siyonist işgal güçlerinin mübarek Ramazan bayramının birinci gününde gerçekleştirmiş oldukları korkunç katliamda şehit edilen çocuklarına ve torunlarına katılmış oldu. Melak’ın da şehitler kervanına katılmasıyla birlikte bayramın birinci gününde Heniyye’nin çocuklarının aracına düzenlenen vahşi saldırıda onun çocuklarından ve torunlarından şehit olanların sayısı 7’ye, Aksa Tufanı’nın başladığı tarihten bu yana şehit olanların sayısı ise 10’a çıkmış oldu. Yakın çevresinden olan akrabalarından şehit edilenlerin sayısı ise 60’ı geçti.

Heniyye’nin Hazim, Emir ve Muhammed isimli üç oğlu ile üç torunu işgal güçlerinin Ramazan bayramına tekabül eden Çarşamba günü, işgal güçlerinin savaş uçaklarıyla Gazze şehrindeki Şati Mülteci Kampı’nda sivil bir araca seyir halindeyken düzenlenen vahşi saldırıda şehit edilmişlerdi.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında şehit edilenlerin üçte ikiden fazlası çocuklar ve kadınlardan oluşuyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

Etiketler : #Gazze’de   #son   #24   #saatte   #7   #katliam   #   #68   #şehid   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN