Latin Amerika'da İslam'a yöneliş çığ gibi

Her geçen gün Müslüman olanların sayısının daha da arttığı Latin Amerika’da İslam, şehirleri, evleri, kalpleri fethediyor. Vicdan sahibi, devrimci, maceraperest, ezilmiş insanların yaşadığı bu kıtada İslam artık büyük bir güç haline geliyor.

05-02-2010


İslam’a duyulan ilgi dünyanın dört bir yanında hızlı bir şekilde artıyor. Her gün gazetelerde, internet sitelerinde ünlü bir futbolcunun, sanatçının veya siyasetçinin daha Müslüman olduğuna dair haberler okuyoruz ve seviniyoruz.

İslam’ın son yıllarda en fazla yayılma alanı bulduğu bölge ise Latin Amerika Kıtası. Latin Amerika Halklarının İslam’a bu kadar büyük ilgi göstermeleri farklı nedenlere bağlanıyor. Bu nedenlerden ilki Latin Amerikalılar İslam’ı yeryüzünde hakim olan adaletsiz düzene karşı bir isyan olarak görmeleri.

Diğer bir neden ise şu: Birçok Latin Amerikalı, yaptıkları araştırmalar sonucu köklerinin Araplara, Endülüs Emevi Devleti’ne dayandığını fark ederek, köklerine dönmek için İslam’a giriyor. İslam’ın Latin Amerika’da bu kadar hızlı bir şekilde yayılmasının en büyük sebepleri arasında yine kıtada 1990’dan sonra  artan tebliğ çalışmaları, çıkarılan dergiler, internet vasıtasıyla yapılan yayınlar ve kurulan İslam merkezleri olarak  gösteriliyor.

(Kaynak: Gerçek Hayat)

Etiketler : #Latin   #Amerika'da   #İslam'a   #yöneliş   #çığ   #gibi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN