Hamas: Üçlü zirveden tek faydalanan işgalci oldu

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleştirilen üçlü zirveden tek yararlananın işgalci rejim olduğunu bildirdi.

23-09-2009


İslami Direniş Hareketi (Hamas), New York’ta başkanlık süresi sona eren Mahmud Abbas, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleştirilen üçlü zirvenin Filistin halkının yararına hiçbir sonuç sağlanmadan sona erdiğini ve zirveden tek yararlananın işgalci olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, bugün (23 Eylül Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuyla ilgili verdiği demeçte, işgalcinin zirveden imajını düzeltmek, Yahudi yerleşim birimleri inşasını ve Kudüs’ü Yahudileştirme faaliyetlerini gizlemek için yararlanacağını söyledi.

Zirveden çıkan sonucun taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlaması çağrısı ve George Mitchell’in yeniden bölgeye gönderilmesiyle sınırlı kaldığına işaret eden Ebu Zuhri, bu durumun Amerikan Yönetimi’nin Filistin sorunuyla ilgili tavrından ve sözlerinden geri adım atması anlamına geldiğini belirtti.

Hamas sözcüsü, daha önce bağımsız bir Filistin devletinden bahsedilirken, daha sonra sadece Yahudi yerleşim birimi inşasının dondurulmasından bahsedilir olduğuna ve bugün ise müzakerelere yeniden başlanması çağrısıyla yetinildiğine işaret etti.

Bu tür zirvelerden Filistin halkının zarar gördüğünü kaydeden Ebu Zuhri, Hamas Hareketi’nin Filistin halkının sabitelerine ve haklarına bağlılığını vurguladı.

Mahmud Abbas’ın Filistin halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını söyleyen Ebu Zuhri, New York’taki zirvenin Arap ülkelerine baskı aracı olarak kullanılabileceğine dikkat çekerek, Arap ülkelerinden İsrail ile ilişkileri normalleştirme yönünde gelebilecek Amerikan baskılarına karşı koymalarını istedi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas:   #Üçlü   #zirveden   #tek   #faydalanan   #işgalci   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN