Soykırım istismarcısı soykırımcıdan kendine yakışır tehdit

İşgalcinin savunma bakan yardımcısı Matan Vilnai, Gazze Şeridi'nden füze saldırılarını artıran Filistinlilerin "soykırıma davetiye çıkardığını" söyledi.

01-03-2008


Gazze Şeridi'ne çarşamba gününden beri füze yağdırarak aralarında 8 çocuğun yer aldığı 32 Filistinliyi katleden işgalci siyonist, Filistinlilere 'soykırım' yapma tehdidinde bulundu. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zühri ise Vilnai'nin sözleri hakkında, "Filistin halkını öldürmek ve yakmak isteyen yeni Nazilerle karşı karşıyayız" dedi. 
 
Dünyayı şoke eden tehdit, işgalcinin savunma bakan yardımcısı Matan Vilnai'den geldi. Vilnai, Gazze Şeridi'nden füze saldırılarını artıran Filistinlilerin "soykırıma davetiye çıkardığını" söyledi. Bakan Yardımcısı, işgalci ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Kassam saldırıları yoğunlaştıkça ve roketler daha uzun menzillere ulaştıkça büyük bir soykırımı davet ediyorlar" diye konuştu. Sionist işgalci, Nazilerin Yahudilere uyguladığı soykırım için özellikle kullanılan holokost tabirinin İkinci Dünya Savaşı'ndaki soykırım dışında kullanılmasına sıcak bakmıyor. Ancak Vilnai'nin sözcüsü, bakanın 'holokost' sözüyle 'felaket' demek istediğini, bu kelimeyi 'soykırım' anlamında kullanmadığını savundu.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arye Mekel de Vilnai'nin konuşmasında Musevice "shoah" kelimesini sarf ettiğini, bu kelimeyi "felaket" veya "facia" anlamında kullandığını, holokost (soykırım) anlamında kullanmadığını söyledi. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zühri ise Vilnai'nin sözleri hakkında, "Filistin halkını öldürmek ve yakmak isteyen yeni Nazilerle karşı karşıyayız." dedi.

Dünyanın en büyük açık hapishanesi olarak adlandırılan Gazze'ye ABD'nin de desteğini alarak saldırılar düzenleyen siyonist işgal çetesi, 6 aylık bir bebek ile yedi çocuğun da aralarında bulunduğu 32 kişiyi katlederken, çok sayıda insanın yaralanmasına ve çok sayıda binanın da zarar görmesine yol açtı. Siyonist işgalci tüm bu saldırılara gerekçe olarak ise Sderot kentine düşen bir Kassam füzesinin bir İsraillinin ölümüne yol açmasını gösteriyor.

Son saldırılarla birlikte geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan Annapolis'teki Ortadoğu Barış Konferansı'ndan sonra katledilen Filistinli sayısı da 210'a yükseldi. Annapolis, Ortadoğu Barış Süreci için kritik bir dönemeç olarak kabul ediliyordu.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN