Arkadaşları Ece Nur’u gözyaşlarıyla uğurladı

Başını açmak istemediği için önce sürgün edilen, sonra kaydı yenilenen ve ardından tekrar sürgün edilen 6. sınıf öğrencisi Ece Nur, okul arkadaşları tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı.

12-12-2009


Hamravat İlköğretim Okulu’nda başını açmak istemediği için önce sürgün edilen, sonra kaydı yenilenen ve ardından tekrar sürgün edilen 6. sınıf öğrencisi Ece Nur'un sürgün kararı, STK temsilcileri ve basının önünde ailesine teslim edildi. 

Ece’nin kararlı direnişi karşısında uğradığı ağır yenilgiyi hazmedemeyen okul yönetimi, küçük kızla savaşı sürdürerek, Ece Nur’u sürgün ettiğinin kararını babası Murat Özel’e teslim etti. Hamravat İlköğretim Okulundan sürgün kararını alan acılı baba, Ece Nur’un annesi, Özgür Der Diyarbakır Şube başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, Mazlum Der genel merkez yönetim kurulu üyesi Av. Nesip Yıldırım ile birlikte Ece’yi alarak, sürgün edildiği Vali Nafız Kaya İlk Öğretim Bölge Okuluna giderek kaydını yaptırdı.Minik Ece, okuldan ayrıldığı sırada, okulda duygusal anlar yaşandı. Okul arkadaşları, okulun penceresine çıkarak Ece’nin ardından ağladılar. Okulundan ve arkadaşlarından koparılan Ece’nin de ağladığı görüldü. Dakikalarca çok sevdiği arkadaşlarına el sallayan küçük Ece, okuluna, arkadaşlarına geri dönmek istediğini gözyaşları arasında mırıldandı.

Sürgün Kararı, “Zorunlu Eğitim” İlkesine Aykırı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Özgür Der Diyarbakır Şubesi başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, Ece Nur’un yaşadığı mağduriyetler hakkında kısaca bilgi verdi. Gelinen noktada Ece Nur’un resmen sürgün edildiğini ifade eden Yılmaz, sürgün kararının “zorunlu eğitim” ilkesine aykırı olduğunu ve suç işlendiğini söyledi. Sistemin tıkandığını belirten Yılmaz; “Ece Nur’un eğitim hakkı engellenmeye çalışılıyor. 12 yaşında bir kız çocuğu akla ziyan baskılara maruz kalıyor. Sürgün kararı, işin kısır döngüye döndüğünü gösteriyor. Ece Nur’un sürgün edildiği okul da devlet okuludur. Dolayısıyla bu okulda da aynı uygulamalar tekrarlanabilir. Bu da mağduriyetin devam etmesi ve eğitim hakkının engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Küçük Ece’ye yönelik yapılanların; hukukun evrensel ilkeleriyle, insan haklarıyla, yaşam haklarıyla, İnanç özgürlüğüyle bağdaşmadığını vurgulayan Yılmaz, bu haksız ve hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Kimliğinde İslam Yazdığı Müddetçe Başörtülü Olarak Okuyacak”

Ece’ye yapılan uygulamaları “çağdışı” olarak yorumlayan baba Murat Özel, “Ece’nin kimliğinde İslam yazdığı müddetçe başörtülü olarak okuyacak” dedi. Din ve vicdan özgürlüğünün olduğunun iddia edildiği bir ülkede bu olayların yaşanmasının düşündürücü olduğunu söyleyen baba Özel; Minik Ece’nin başörtüsünü göstererek, “bunun kime ne zararı var” diye tepki gösterdi.

Kendilerine yönelik çağdışı uygulamaları kınayan baba, kızının başörtülü olarak okumak istediğini ve bu isteği engellemeye kimsenin hakkının olmaması gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Islah Haber)

Etiketler : #Arkadaşları   #Ece   #Nur’u   #gözyaşlarıyla   #uğurladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN