Türkiye, 31. kez emperyalizmin nöbetinde

Türkiye, dün TBMM'de kabul edilen tezkereyle, 31. kez emperyalizmin çıkarları uğruna askerlerini yollara düşürmüş bulunuyor. Bir taraftan Batıya diklenme görüntüsü verirken, diğer taraftan işgale karşı çıkmak yerine işgali meşrulaştırıcı bir politika izleyerek, "NATO şemsiyesi" ısrarında bulunan Türkiye, Libya'ya yönelik emperyalist ablukaya ortaklık etmekte bir beis görmedi.

25-03-2011


İslam ve Hayat

ABD, Fransa ve İngiltere öncülüğünde, Kaddafi despotluğu bahane edilerek başlatılan Libya saldırılarına karşı Türkiye, bir taraftan tepki içeren açıklamalarda bulunsa da diğer taraftan bir Batı müttefiki ve NATO üyesi olarak işgal sürecinin bir parçası olmaktan geri durmadı.

Türkiye, dün TBMM'de kabul edilen tezkereyle, 31. kez emperyalizmin çıkarları uğruna askerlerini yollara düşürmüş bulunuyor. Bir taraftan Batıya diklenme görüntüsü verirken, diğer taraftan işgale karşı çıkmak yerine işgali meşrulaştırıcı bir politika izleyerek, "NATO şemsiyesi" ısrarında bulunan Türkiye, Libya'ya yönelik emperyalist ablukaya ortaklık etmekte bir beis görmedi.

Etiketler : #Türkiye   #   #31.   #kez   #emperyalizmin   #nöbetinde   
YORUMLAR
  • ayhan   26-03-2011 17:44

    ÖZGÜR DER İN BASIN AÇIKLAMASINDAN : ''.. Kaddafi yönetiminin Libya halkına yaşattığı vahşet göz önünde bulundurulduğunda dışarıdan askeri müdahaleye karşı çıkmak kolay değil....'' BU SÖZLER İZAH EDİLEBİLİRMİ !!! Libyalıların kitleler halinde ayağa kalkması üzerine Kaddafi yönetiminin takındığı zalimane tavır karşısında yaşanılan acziyet ve çaresizlik biliniyor. 42 yıllık despotizme yeter diyerek isyan eden halkı "fareler" diye niteleyen ve onlara böcek muamelesi yapmaya kalkan zalim bir diktatörün işlediği vahşice katliamların nasıl durdurulacağı sorusu orta yerde duruyor. Bu noktada Kaddafi yönetiminin cinayetlerinin, zulümlerinin artık Libya'nın içişleri kapsamında değerlendirilemeyeceği ve de bu despot rejimin Libya halkını temsil etmediği gibi, meşruiyetinin de bulunmadığı kabul edilmeli.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN