Tokat’ta Gazze ile dayanışma kermesi

Tokat-Filistin Yardımlaşma Platformu, geliri Gazze’ye gönderilmek üzere bir kermes düzenliyor. Kermes yerinin önündeki caddede ise Gazze’deki durumu anlatan bir resim sergisi açıldı.

14-01-2009


Tokat-Filistin Yardımlaşma Platformu, geliri Gazze’ye gönderilmek üzere bir kermes düzenliyor. Kermes yerinin önündeki caddede ise Gazze’deki durumu anlatan bir resim sergisi açıldı.

 

Tokat’ta faaliyet gösteren 22 kuruluşun ortak katılımıyla oluşturulan Tokat-Filistin Yardımlaşma Platformu, Gazze halkıyla dayanışma sergilemek ve acil maddi destek sağlamak üzere bir hafta sürecek bir kermes düzenliyor. Kermes yerinin önünde Gazze’de ortaya çıkan son durumu gösteren tablolar da sergileniyor. Niksar yolu kavşağında düzenlenen gıda kermesine halk yoğun ilgi gösterirken, toplanan nakdi ve ayni yardımlar İnsani Yardımlaşma Vakfı (İHH)’na teslim edilecek. Kermes açılışında kermese destek veren tüm kuruluşlar adına bir basın açıklaması yapılarak, Siyonist İsrail’in saldırı ve katliamları telin edildi. “Gazze halkına acil yardım göndermek birinci önceliğimiz. Fakat bu yardımlar kadar dikkatinizi çekmek istediğimiz bir husus daha var. Bugün İsrail’e destek veren firmaların ürünleri, bu katliamların en büyük sponsorlarıdır. Şayet biz bu ürünlere boykot uygulamaz, bu ürünleri kullanmaya devam edersek, Filistinli kardeşlerimize bir kurşun da biz sıkmış oluruz.” denilen açıklamada, yardım kampanyası hakkında Elden Ele Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Eroğlu da kısa bir bilgi verdi.

 

“Bir çok sivil toplum kuruluşunu oluşturduğu kampanyada üç boyutlu bir çalışma yürüteceğiz. Kampanyanın birinci şekli kermestir. Kermes, 12-18 Ocak tarihleri arasında Niksar yolu Kavşağı'ndaki yerimizde yürütülecektir. İkinci çalışmamız olan ayni yardım ise kuru gıdalar, ilaç, serum, sargı ve acil tıbbi müdahale malzemeleri gibi yardımların toplanmasıyla yürütülecektir. Gelen ilaçların son kullanma tarihi en az 1 yıllık olmalıdır ve açılmamış olmalıdır. Üçüncü ve son çalışmamız olan yardım şeklimiz ise nakdi yardımdır. Kermes bittikten sonra da nakdi yardım toplanacaktır. Yardımlar Ziraat Bankası Tokat Merkez Şubesi'nde açılan 516 981 81- 5001 numaralı hesaba yatırılabilir.” Açıklamanın ardından “Kahrolsun İsrail” ve “Gazze halkı yalnız değildir” sloganları atıldı. Kermes yerinde ayrıca TOKAD öncülüğünde düzenlenen “Gazze’yi görmek için ışıkları söndürün” kampanyasıyla ilgili el ilanları dağıtılarak, Tokat halkından her akşam saat 20.00’de ışıklarını üç dakika süreyle kapatmaları isteniyor.

Etiketler : #Tokat’ta   #Gazze   #ile   #dayanışma   #kermesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN