Tokat, Gazze için ayakta: "Gazze'yi görmek için ışıkları söndürün"

Tokat Filistin Dostları bir protesto eylemi düzenleyerek siyonist işgal çetesinin Gazze’deki katliamlarını tel’in etti ve “Gazze’yi görmek için ışıkları söndürün” etkinliğini başlattı.

10-01-2009


Tokat Filistin Dostları bir protesto eylemi düzenleyerek siyonist işgal çetesinin Gazze’deki katliamlarını tel’in etti ve “Gazze’yi görmek için ışıkları söndürün”  etkinliğini başlattı.

 

TOKAD’ın eylem çağrısıyla Ali Paşa Camii’nde toplanan Tokat Filistin Dostları, namaz çıkışı eylem alanına kadar kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem alanına  gelen topluluk adına Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs bir selamlama konuşması yaparak, Türkiye’de İsrail’e yönelik öfkenin ve tepkinin arttığını fakat bu tepkinin somut adımlara dönüşmesinin beklediklerini söyledi. Tokat’tan ve Türkiye’den Gazze’ye yönelik destek mesajlarının oradaki direnişçilere moral verdiğini, ayrıca halkın moralinin ve dayanma gücünün yüksek olduğunu söyleyen Örs, Hükümet’e ve Başbakan’a seslenerek şu talebi gündeme getirdi: “Gazze halkı için çabalarını görüyoruz ve samimiyetinize inanmak istiyoruz. Bu sebeple Siyonist İsrail’le her türlü işbirliğini mutlaka kesmenizi bekliyoruz.”

 

Kar yağışı altındaki eylemde TOKAD Dernek Başkanı Umut Uzun da, HAMAS siyasi lideri Halid Meşal’in “Vahşet, halkımızın iradesini kıramaz” adlı mesajını okudu. “halkımız tek başına değil. Dünyadaki özgürlük sevdalısı kadın ve erken milyonlar, onların yanında durdu, özgürlük ve saygın yaşam uğruna verdikleri mücadelelerini destekledi. İsrail karşıtı günlük gösterileri sadece Arap ve İslam dünyasında değil, bütün dünya platformunda görmekteyiz. Bizim irademiz abluka ve bombardımanla kırılmaz ve işgale kesinlikle teslim olmayacağız.” Sözleriyle son bulan mesajın ardından TOKAD mensuplarından Beytullah Emrah Önce, “Siyonist İsrail kardeşlerimizi vurmaya devam ediyor. Konya’da eğitim gören katil pilotlar, Gazze semalarında dolaşıyor ve ateşkes yalanlarına rağmen kardeşlerimizi bombalıyor. Bu katliama tepkisiz kalmayalım. Sesimiz yükseldikçe, taleplerimiz de güçlenecektir.” dedikten sonra topluluk adına taleplerini sıraladı: “Türkiye’deki Siyonist elçilikler mutlaka kapatılmalıdır. Türkiye’nin israil elçileri derhal geri çekilmelidir. Türkiye ve korsan devlet israil arasındaki stratejik ortaklıklar fes edilmelidir.Askeri, ekonomik ve siyasi tüm antlaşmalar iptal edilmeli, siyonist ürünlere ambargo uygulanmalı ve Siyonist firmaların ihalelere girmeleri engellenmelidir. Meclis’teki Türkiye-İsrail Dostluk Grubu fes edilmeli ve böyle bir grup bir daha kurulmamalıdır. Siyonist katillerin Konya’da eğitim görmesine bir daha kesinlikle ama kesinlikle müsaade edilmemelidir. İncirlik Hava Üssü derhal kapatılmalı, işkence uçaklarının Türkiye’den geçmesine fırsat tanınmamalıdır.”

 

Beytullah E. Önce, daha sonra “Gazze’yi görmek için ışıkları söndürün” kampanyası için çağrı yaptı. Önce “Gazzeli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için her gece saat 20.00’de ışıklarımızı söndürelim ve onlar için dua edelim.” dedikten sonra İHH Gönüllüsü Doğan Özlük dua etti.  İsrail ve ABD bayrakları ayaklar altına alınarak ezildi.

Etiketler : #Tokat   #   #Gazze   #için   #ayakta:   #Gazze'yi   #görmek   #için   #ışıkları   #söndürün   
YORUMLAR
  • halit şimşek   12-01-2009 20:52

    Selam olsun TOKAD derneğine hiç kararlılığını unutmadı. Gazze'de olanlar sanki bizi yeniden diriltti.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN