Suud ve Mısır'dan siyonistlik!

Hacca gitmek isteyen Filistinliler, Gazze Şeridi'ndeki Refah sınır kapısında Hacc yolculuğundaki kısıtlamalar sebebiyle Suudi Arabistan ve Mısır'ı protesto etti.

25-11-2008


İşgalci siyonist rejimin gıda ve yakıt ambargosu uyguladığı Filistinliler'e bir darbe de Suud ve Mısır'dan geldi. Suud ve Mısır, Filistinliler'e Hacc yolunu kapattı. Hacca gitmek isteyen Filistinliler, Gazze Şeridi'ndeki Refah sınır kapısında Hacc yolculuğundaki kısıtlamalar sebebiyle Suudi Arabistan ve Mısır'ı protesto etti. Filistinliler, Mısır ve Suudi Arabistan'a çağrıda bulunarak Hacca gidebilmeleri için yolculuk düzenlemelerini kolaylaştırmalarını istediler.

Suudi Arabistan ve Mısır'ın uyguladığı yolculuk düzenlemeleri ve kısıtlamaları Hamas'ın Gazze'de kontrolü ele geçirdiği haziran 2007'den beri Hacca gitmek isteyen Gazzelilerin Suudi Arabistan'a gidişlerini engelliyor.

Gazze'de Din İşleri Bakanlığı Direktörü Yusuf Farahat, bakanlığın bu yıl hacc için bütün hazırlıkları tamamladığını belirterek hacılara gerekli vizeleri vermesi için Suudi Arabistan'a çağrıda bulundu. Yusuf Farahat, Mısır cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'ten de geçiş kapısını açmasını istedi.

Hacc mevsiminin yaklaşmakta olduğuna dikkat çeken Farahat, Gazzeli hacıların bu yıl zamanında Suudi Arabistan'a gidememelerinden endişeli olduğunu söyledi.

Gazze'deki Hamas hükümeti Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'ni Gazzeli hacıların pasaportlarını elinde tutmak ve bu yıl Suudi Arabistan'a hacca gideceklerin isimleri üzerinde oynamalar yapmakla suçladı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suud   #ve   #Mısır'dan   #siyonistlik!   
YORUMLAR
  • musa güner   25-11-2008 13:06

    kahrolsun tüm siyonistler

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN