Suriyeli mülteciler sınırda yoklukla mücadele ediyor

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak hayatta kalmak için Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen Suriyeliler,elektrik ve suyun olmadığı çadırlarda yokluk içinde yaşıyor.

08-04-2013


lkelerindeki olaylardan kaçarak hayatta kalmak için geldikleri Türkiye sınırına yakın bölgelerde elektrik ve suyun bulunmadığı çadırlarda kalan Suriyeliler, yoklukla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Suriye'de hemen her gün çatışmalar yaşanırken, güvenli bölgeye kaçan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilerin sayısı da artıyor.

Kendi imkanlarıyla kurdukları her biri en az 10'ar kişilik çadırlarda bir arada kalan Suriyeliler, kaderlerine razı olarak yanlarında getirdikleri birkaç parça eşyayla yaşamlarını sürdürüyor.

Türkiye'deki yardım derneklerinin destekleriyle kendilerine verilecek gıda ve kıyafetleri büyük bir umutla bekleyen Suriyelilerin en büyük arzusu ise olayların bitmesi ve bir an önce yaşadıkları yerlere dönmeleri. 

Elektrik ve suyun bulunmadığı bölgede, sağlıksız koşullarda yoklukla mücadele eden Suriyeliler, memleketlerine çatışmalar ve bombardıman nedeniyle dönmeye korkuyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Suriyeli   #mülteciler   #sınırda   #yoklukla   #mücadele   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN