Suriye rejimi dün de katliam yaptı

Suriye rejimi, reform sözü vermesine rağmen halkın üzerine kurşun yağdırmaya devam ediyor. Deraa'da bugün olan gösterilerde yine kan aktı. Onlarca kişi öldü.

28-03-2011


Suriye'nin Dera kentinde güvenlik güçlerinin, olağanüstü hal yasaları aleyhinde sloganlar atan protestoculara ateş açtığı bildirildi.  Bir görgü tanığı, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, yüzlerce protestocunun, bugün kent merkezindeki meydanda toplandığını, "İtibar ve özgürlük istiyoruz" ve "Olağanüstü hal yasalarına hayır" sloganları attıklarını söyledi.

Görgü tanığı, güvenlik güçlerinin, göstericilerin üzerine ateş açtığını belirtti. Associated Press ajansı da bir görgü tanığına dayandırdığı haberinde, güvenlik güçlerinin, Dera'da hükümet karşıtı 4 bin civarında protestocuya önce göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini, daha sonra havaya ateş açtığını aktardı.



Suriye'nin Sanameyn şehrinde ölenlerin arasında çocuk ve kadınların da olduğu belirtildi. İnsan Hakları Örgütleri Suriye rejiminin hem geçmiş katliamlarının ve hem de son günlerde işlediği katliamlardan dolayı hesaba çekilmesi gerektiğini söyledi.

SOKAKLAR ASKER VE SİVİL GİYİMLİ MUHABERAT İLE DOLU

Suriye ordusunun Lazkiye’de 12 kişiyu öldürdüğü çatışmaların ardından Esad yönetimi, isyanın yayıldığı şehirlere çok sayıda asker gönderdi. Son 3 gündür kentte hükümet güçleri ve eylemciler arasında kanlı çatışmalar yaşandı.

Şehirde bir grubun, çöp konteyner ve taşlarla barikatlar kurarak sokakları kapattığı bildirildi. Lazkiye'ye gönderilen askerler ise, trafiğe çıkan tüm araçlarda arama yapmaya başladı. Sivil giyimli muhaberat üyelerinin ise sokaklarda kuş uçurtmadığı bildirildi.

Görgü tanıkları ve insan hakları örgütleri, yönetime bağlı silahlı kuvvetlerin eylemlere tereddüt etmeden ateş açtıklarını duyurdu.

Suriye’de bir haftayı aşan rejim karşıtı eylemlerde şu ana kadar 100'den fazla kişi öldürüldü. Dara'da başlayan eylemler, Cuma gününden itibaren önemli liman şehri Lazkiye ve başkent Şam’a da sıçramıştı.

Giderek köşeye sıkışmaya başlayan Esad, 1963’ten beri süren OHAL uygulamasının kalkacağını bildirmişti. Fakat OHAL uygulamasının ne zaman ortadan kalkacağı henüz belli değil.

Öte yandan Reuters haber ajansı, muhabirleri Eyat Basma ve İzzet Baltacı'dan haber alınamadığını bildirdi. Ajans muhabirlerin dün akşam Suriye'den Lübnan sınırına gelmeleri gerektiğini ancak kendilerine ulaşılamadığı belirtti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Suriye   #rejimi dün   #de   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
  • hicret   29-03-2011 12:37

    Zamanımızın zenginleride aynı kaddafi gibi, aynı esad gibi, aynı zeynel bin aabidin gibi değilmi? kendi otoritelerini devam ettirmek için yaşayıp açlışmıyorlarmı hiç Allahın hükmü olsun diyen varmı KENDİ VARLIKLARINI KORUMAK İÇİN UĞRAŞMIYORLAR MI?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN