Suriye rejimi katliam politikasını sürdürüyor

Cuma günü Suriye’de katledilen 121 kişi arasında 9 da çocuk var. Çocuklardan biri işkence ile katledildi.

11-02-2013


Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCCSy) 08.02.2013 tarihinde Suriye genelinde 121 kişinin katledildiğini duyurdu. Katledilenlerin 2’si kadın, 9’u çocuk. Çocuklardan birinin işkence ile katledildiği öğrenildi.

LCCSy’nin verdiği bilgiye göre 42 kişi Şam ve kırsalında, 32 kişi Halep’te, 21 kişi Humus’ta, 12 kişi Dera’da, 8 kişi İdlip’te, 3 kişi Hama’da, 2 kişi Deyr ez-Zor’da ve 1 kişi Rakka’da katledildi.

GÜNDE 5 BİN KİŞİ KAÇIYOR

Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye'deki çatışmaların şiddetlenerek sürmesinin, halkın ülkeyi terk etmesini hızlandırdığını açıklıyor.

Cenevre'de yapılan açıklamaya göre, günde 5 bin Suriyeli komşu ülkelere geçiyor. Sadece Ocak ayında, ülkeden kaçanların sayısı, daha öncekilerle kıyaslandığında yüzde 25 arttı.

Suriye'de Esed güçlerinin katliamlarından kaçanların sayısı da resmi rakamlara göre 787 bine ulaştı. On binlerce kişi ise ülkeyi terk etmedi ancak evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. İşte bu kişiler de su ve gıda bulmakta zorlanıyor. Ayrıca, salgın hastalık riski de giderek artıyor.

ÖLENLERİN SAYISI 60 BİNİN ÜZERİNDE

Yine Birleşmiş Milletler'e göre, Suriye'de Mart 2011'de başlayan çatışmalarda ölenlerin sayısı da 60 binin üzerinde...

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon da, Suriye'de yaşananlara ilişkin Esed rejimini bir kez daha suçladı, çatışmaların, Şam yönetimi yüzünden başladığına vurgu yaptı.

Ban, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi el İbrahimi'nin başarısızlığı kabul ettiği bir ortamda, diplomatik çözüm için çabaların sürdürüleceğini de söyledi.

ÇATIŞMALAR ŞAM'DA YOĞUNLAŞIYOR

Çatışmaların yoğunlaştığı son yer başkent Şam...

Muhalifler başkenti kuşatmaya çalışıyor. En önemli kazanımlarından biri başkenti, Humus'a bağlayan çevre yolunun stratejik kavşağında bulunan Cobar... Esed güçleri, muhalifleri buradan çıkartmak için bölgeye bomba yağdırıyor.

Suriye ordusunun yoğun topçu ateşine, muhaliflerin de uçaksavar roketlerle yanıt verdiği bildiriliyor.

Suriye ordusu, muhalifleri püskürttüğünü iddia ediyor, muhalifler ise mevzilerini koruduklarını.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye   #rejimi   #katliam   #politikasını   #sürdürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN