Suriye'de bu bayram da bombalar altında geçti

Esed rejimine karşı direnen Suriye halkına yardımları ulaştırmak üzere yola çıkan İMKANDER ekibi İdlib ve Halep gibi çatışmaların yoğun olarak devam ettiği şehirlerde kurban organizasyonunu tamamladı.

17-10-2013


Esed rejimine karşı direnen Suriye halkına yardımları ulaştırmak üzere yola çıkan İMKANDER ekibi İdlib ve Halep gibi çatışmaların yoğun olarak devam ettiği şehirlerde kurban organizasyonunu tamamladı.
 
Önce İdlib ve çevresinde kurban kesimini gerçekleştiren ekibe İMKANDER Başkanı Murat Özer de katıldı.
 
Bayramın birinci günü, İdlib'de 25 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya rağmen çocuklar sokağa çıkarak bayram neşesini buruk da olsa tattılar.
 
Ekip, burada kurban etlerinin dağıtımını yaptıktan sonra Halep'e doğru yola çıktı.
 
Bombardıman Altında Bayram
 
Halep'te bir kısmı siyasi olan ve içlerinde kadınların da olduğu 4200 tutuklunun bulunduğu Halep Hapisanesi'nin kurtarılması için
direnişçilerin sabah saatlerinde başlattığı operasyon sebebiyle yol boyunca uçakların bombardımanı devam etti.
 
Şeyh Neccar Sanayi Bölgesi çevresindeki hapishane yakınlarına gelindiğinde ise ağır tank ve top atışları, uçakların bombardımanına eşlik ediyordu.
 
İMKANDER ekibi, gece saatlerinde bölgeye ulaştı. Tüm gece boyunca bombardıman devam etti.
 
Sabah saatlerinde bomba sesleri kesildiğinde halk yavaş yavaş sokağa çıkmaya başlayınca ekip de, çocuklarla bayramlaşmak üzere harekete geçti.
 
Çocuklara pasta ve çikolata ikram eden ekip, bölgedeki evleri de dolaşarak halka yiyecek, kurban eti ve çocuk maması dağıtımı yaptı.

Etiketler : #Suriye'de   #bu   #bayram   #da   #bombalar   #altında   #geçti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN