Soykırımcı siyonisti "dostları" da terk etti

İşlediği onlarca katliama rağmen siyonist rejimle dost olmakta beis görmeyen ve çoğu AKP milletvekillerinden oluşan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu, siyonistlerin Gazze'de işlediği son insanlık suçundan sonra tamamen dağıldı.

23-01-2009


İslam ve Hayat

Emperyalizmin güdümündeki Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında tanınan işgal devleti siyonist rejimin, gerek kuruluş aşamasında, gerekse 1948'de kurulduktan sonra Filistinli Müslümanlara yönelik birçok katliam gerçekleştirdiği biliniyor. Der Yasin, Sabra ve Şatilla, Kana, Cenin...

Bunca insanlık suçlarına rağmen siyonist rejimle dost olmakta beis görmeyen ve çoğu AKP milletvekillerinden oluşan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu, siyonistlerin Gazze'de işlediği son insanlık suçundan sonra tamamen dağıldı. 

Oysa daha iki yıl önce Lübnan'da ve özellikle de Kana kasabasında benzer bir katliam daha gerçekleştirmişti siyonist katiller. Buna rağmen dostluklarını sürdürmekte bir sakınca görmeyen milletvekilleri GAzze'ye yönelikl vahşetin ardından utanma belasına olsa gerek dostluklarından vazgeçtiler. 

Gazze'ye yönelik saldırılar sürerken grubun tamamına yakın üyesi istifa etmişti. Mazlum-Der Kocaeli Şubesi'nin bir girişimi, grubun tamamen dağıldığını ortaya çıkardı.

Dünya Bülteni sitesinde yer alan habere göre, TBMM, Türkiye - İsrail parlamentolararası dostluk grubunun artık mevcut olmadığını duyurdu.

Mazlum-Der Kocaeli Şubesi'nin, bilgi edinme yasası çerçevesinde TBMM Genel sekreterliği Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğüne TBMM-İsrail Parlamentosu Dostluk Grubu İsim Listesiyle ilgili yapmış olduğu başvuru neticelendi.

Başvurunun neticesinde TBMM'den gelen cevapta şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu dostluk grubuna üye olan bütün milletvekilleri istifa etmiş olup, TBMM- İsrail Paralamentolararası Dostluk Grubu mevcut değildir. Bilgilerinize arz ve rica ederim."

İşte söz konusu belge: 

Etiketler : #Soykırımcı   #siyonisti   #dostları   #da   #terk   #etti   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   25-01-2009 01:25

    Çifte Standart Uygulamalar Devam Ediyor 24 2009 Cumartesi : 22:45 Köklü değişim dergisinin Filistin meselesine ve israil sorununa çözüm isimli konferansı adlı programı hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Köklü Değişim Dergisinin 25.01.2009 tarihinde Ankara ve İstanbul'da organize ettiği "Filistin Çözüm Bekliyor-"İsrail" Sorununa Köklü Çözüm" adlı konferansların İstanbul ayağı olan Feshane Kültür Merkezi'ndeki konferansımızı İstanbul Valiliği kayda değer hiçbir gerekçe göstermeden iptal etmiştir. Bu haksız ve adaletsiz iptal kararını şiddetle kınadığımızı belirtirken şu noktalarında müşahede edilmesi gerektiğini düşünüyoruz: 1- Toplumu ifsat eden, kıymetlerimizi erozyona uğratan, mukaddesatımıza hakaretler yağdıran, ahlaksızlığı özendiren her türlü faaliyete sınırsız tolerans tanıyanların Filistin için köklü çözümleri sunmamıza engel olması yapılan çifte standardı tevile mahal veremeyecek bir şekilde ortaya koymuştur. 2- Köklü Değişim Dergisi'nin şu ana kadar düzenlediği konferanslarda ve basın açıklamalarında hiçbir olumsuzluk yaşanmamış ve hiçbir güvenlik sorunu çıkmamışken konferansın iptal edilmesi "hukuk devleti" olmakla övünenler için yüz kızartıcı bir vakıadır. 3- Bu iptal kararı yöneticilerin Filistin'le alakalı söyledikleri sözlerin tamamının yalandan ibaret olduğunu bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bir yandan Filistin için ağıtlar yakacaksınız diğer yandan Filistin için çözüm arayanları engelleyeceksiniz bu iki yüzlülük değil de nedir? 4- ABD'deki Yahudi lobisinin Başbakan Erdoğan'a son Gazze saldırılarında takındığı tavırdan dolayı kınama göndermesinin bu iptal kararında etkili olduğu açıktır. Esasında bu iptal kararı İstanbul valiliğinden değil, ABD'deki Yahudi lobisinden gelmiştir. 5- Köklü Değişim Filistin Meselesine olan duyarlılığı valiliğin iptal kararıyla yok olmayacaktır. Bilakis bu tür baskıcı ve yasakçı zihniyet bizlerin azmini daha da arttırmakta ve Filistin meselesiyle alakalı çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmaktadır. 6- Valiliğe yasal süreden çok önce başvurmamıza rağmen iptal kararını 23.01.2009 tarihinde, saat 17.00'da bildirmesi valiliğin kastını açığa çıkarmıştır. Valilik, kararını son dakikaya erteleyerek konferansımızın iptalini kesinleştirmek istemiştir. Köklü Değişim olarak Valiliğin bu tür keyfi uygulamalarına meşru haklarımızı kullanarak cevap vereceğimizi tüm kamuoyu ve bilhassa valilik bilmelidir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN