Siyonistler Kudüs'te yüzlerce evi daha yıkmayı planlıyor

Kudüs’te faaliyet gösteren hukuk merkezleri, Kudüs’ün 15 bin nüfuslu eş-Şeyyah mahallesindeki Filistinlilerden üçte birinin göç tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çektiler. Kaynaklar, işgal belediyesinin mahalledeki ev, arsa ve dükkânları gasp edip burayı bölgedeki Yahudi mezarlığına eklemek istediğini ifade ettiler.

11-02-2010


Kudüs’te faaliyet gösteren hukuk merkezleri, Kudüs’ün Tur ve Re’su’l-Amud mahalleleri arasında bulunan 15 bin nüfusluk eş-Şeyyah mahallesindeki Filistinlilerden üçte birinin göç tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çektiler.

Hukuk merkezlerinin bölge halkıyla yaptığı toplantıda, işgal belediyesinin burada yüzlerce evi yıkmak için tebligatlar yaptığı, yapılan tebligatların uygulanması durumunda ise en az dört bin Filistinlinin evsiz kalacağı gerçeği ortaya çıktı.

Kaynaklar, işgal belediyesinin mahalledeki ev, arsa ve dükkânları gasp edip burayı bölgedeki Yahudi mezarlığına eklemek istediğini ifade ettiler.

Kaynaklar devamla şu bilgileri verdiler: “Kudüs’ün demografik yapısı için stratejik öneme sahip olan bu bölge işgal belediyesi tarafından gasp edilerek, buranın çevredeki bölgelerle ilişkisi kesilmek isteniyor. İşgal yönetimi bu şekilde mezarlıkla diğer Filistinli mahalleler arasında tampon bir bölge oluşturmak istiyor.”

Kaynaklar ayrıca, işgal belediyesinin Filistinlilerin bölgede ev yapmalarını engellerken, Yahudi yerleşimciler için gece gündüz evler yaptığına da dikkat çektiler.

Eş-Şeyyah Mahallesi, Filistinlilerin diğer mahallelerini birbirine bağlayan önemli bir halkadır ve Doğu Kudüs için de bir kalkan konumundadır.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonistler   #Kudüs'te   #yüzlerce   #evi   #daha   #yıkmayı planlıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN