Siyonist işgalci Lübnan'dan sonra Gazze'de de yenildi

Gazze'ye yönelik ağır bir saldırı başlatan ve aralarında kundaktaki bebeklerin de bulunduğu 100'den fazla Filistinliyi katleden siyonist işgalcinin bu yeni işgal girişimi Hamas direnişçilerinin şanlı direnişi karşısında fiyaskoyla sonuçlandı.

03-03-2008


İki yıl önceki Lübnan yenilgisinden sonra, son olarak Gazze'ye yönelik ağır bir saldırı başlatan ve aralarında kundaktaki bebeklerin de bulunduğu 100'den fazla Filistinliyi katleden siyonist işgalcinin bu yeni işgal girişimi Hamas direnişçilerinin şanlı direnişi karşısında fiyaskoyla sonuçlandı. Siyonistler Lübnan'da olduğu gibi Gazze'de de birçok asker kaybı verdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Mahmut ez-Zehhar, işgal güçlerinin Cibaliya Mülteci Kampı’na başlattığı saldırıların hedeflerine ulaşamadan sona ermek zorunda kaldığını belirterek, siyonistlerin girdiği çatışmalarda karşı karşıya kaldığı zorlukların, İzzettin el-Kassam Tugayları’nın gücünü gösterdiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin Gazze’den ve Cibaliya’dan kovuluşunu kutlamak amacıyla Hamas’ın düzenlediği bir gösteride konuşma yapan Mahmut ez-Zehhar, bundan sonraki adımın Hamas’ın Gazze’yle 1948 yılında işgal edilmiş topraklar arasında bulunan geçiş noktalarına baskınlar yapması olduğunu bildirdi.

İsrail denen siyonist çeteye hitaben “Gazzelilerin evlerine saldırmadan önce kendinizi Filistinli direnişçilerin füzelerin ve operasyonlarından nasıl kurtaracağınızı düşünün.” şeklinde konuşan Zehhar, işgal güçlerinin Gazze’nin kuzeyinden çekilmek zorunda kalışını Filistin direnişinin büyük bir zaferi olduğunu dile getirdi.

Esir İsrail askeri Gilat Şalit’in kesinlikle serbest bırakılmayacağını belirten Hamaslı yönetici, Hamas’ın Filistinli direniş grupları arasında fark görmediğini, anlaşmaya varılması durumunda bütün Filistinli direniş grubu mensubu tutsakların serbest bırakılmalarının sağlanacağını ifade etti. Zehhar, “Hamas, kendi halkının öz evlatlarını ebediyen hapishanede bırakmaz.” dedi.

Bilindiği gibi Hamas yöneticilerinden Zehhar, işgal güçlerinin daha önce gerçekleştirdiği saldırılarda iki oğlunu kaybetmişti.

Zehhar ayrıca Heniyye hükümeti’nin evini kaybeden her Filistinlinin evini yeniden yapacağı sözünü de verdi.

(İslam ve Hayat / Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #işgalci   #Lübnan'dan   #sonra   #Gazze'de   #de   #yenildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN