Siyonist işgalci 92 cami yıktı

Vakıflar Bakanı Dr. Talib Ebu Şair, işgal ordusunun Gazze’ye yaptığı barbar saldırılarda 41 camiyi tamamen 51 camiyi de kısmen yıktığını belirtti.

24-01-2009


Vakıflar Bakanı Dr. Talib Ebu Şair, işgal ordusunun Gazze’ye yaptığı barbar saldırılarda 41 camiyi tamamen 51 camiyi de kısmen yıktığını belirtti.

Ebu Şair, Gazze’de yaptığı basın toplantısında şöyle dedi: “İşgal güçleri kuzeyde 9, Gazze şehrinde 16, el-Vusta da 2, Han Yunus’ta 2 ve Rafah’ta da 2 camiyi yerle bir etti. Bu camilerden bazıları birkaç kattan oluşan büyük binalardan oluşuyordu. Yapılan barbar saldırılar neticesinde 51 cami de içinde namaz kılınamayacak derecede hasar görürdü. Saldırıya uğrayan bu camilerin bazıları cemaatin bulunduğu esnada bombalandılar.”

İbadethanelere saldırmanın bütün semavi dinlere ve bütün uluslararası kanun ve anlaşmalara aykırı olduğu halde, işgal ordusunun camilere bu çapta saldırmasının, onun camilere yönelik yıkıcı amaçlarını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyleyen Ebu Şair açıklamasını şöyle sürdürdü: “Camilerin vurulması, Siyonist terör devletinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Bugün çete devleti Müslümanlara ve İslam dinine karşı barbarca saldırıyor. Camilerin vurulması, Filistin’in Müslüman halkına imanlı nesiller yetiştiren bu mektebin misyonunu bir kez daha ortaya çıkardı.”

İşgal ordusunun camilerin silah depoları haline dönüştürüldüğüne dair iddialarına da değinen Vakıflar Bakanı “Hani iddia ettikleri silahlar? Camilerden masum insanların bedenlerinden başka bir şey çıktı mı?” dedi.

“Siyonistler silah depoları diye okulları, evleri, sağlık merkezlerini, hastaneleri ve camileri bombaladılar. Acaba yer daraldığından mı direniş silahları buralara sakladı. Silah depolamak için başka bir yer bulamadı mı? Cemaati halktan olan camiler hiç silah deposu için uygun olur mu?” diyen Ebu Şair, Siyonist işgal güçlerinin okulları, camileri, hastaneleri, evleri, kreşleri ve üniversiteleri vurmakla yetinmediğini, mezarlıkların da bu saldırılardan paylarını aldıklarını dile getirdi. İşgal ordusunun Gazze’de 3, Han Yunus’ta 1, Gazze’nin kuzeyinde de 1 mezarlığı bombaladığını belirten Ebu Şair, bombardıman sonucu mezarlardaki ceset ve kemiklerin havaya uçuştuklarını sözlerine ekledi.

İşgal güçlerinin ibadet yerleriyle mezarlıklara saldırmasının savaş suçu olduğunu belirten Bakan, Siyonist liderlerin yargılanması için uluslararası bir komisyon kurulmasını istedi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonist   #işgalci   #92   #cami   #yıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN