Siyonist işgal rejimi Gazze'de hastane bombalayıp en az 500 mazlumu katletti

İşgal ordusu dün akşam (17 Ekim Salı) Gazze kentindeki El-Ehli El-Arabi (El-Ma’medani) Hastanesi’ni bombalayarak korkunç bir katliama daha imza attı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, ilk belirlemelere göre 500 kişinin şehit olduğunu ve 600 kişinin de yaralandığını açıkladı.

18-10-2023


İşgal ordusu dün akşam (17 Ekim Salı) Gazze kentindeki El-Ehli El-Arabi (El-Ma’medani) Hastanesi’ni bombalayarak korkunç bir katliama daha imza attı.
 
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, ilk belirlemelere göre 500 kişinin şehit olduğunu ve 600 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
Bu rakamların nihai olmadığını ifade eden El-Kudra, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanları nakletmeye devam ettiklerini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, saldırının hastaneye sığınan binlerce sivili hedef aldığını ve insanlık tarihindeki en menfur katliamlardan birinin yaşandığını ifade etti.
 
Görgü tanıkları, 4 binden fazla insanın evleri bombalandığı ya da bombalanma tehdidi olduğu için hastaneye sığındığını, Hıristiyanlara ait bir kuruma bağlı olduğu için hastanenin bombalanmayacağını düşündüklerini, ancak işgal ordusunun hastaneyi birkaç füzeyle vurduğunu söyledi.
 
Saldırı sonrası kaydedilen video görüntülerinde ambulansların şehitleri ve yaralıları taşıdığı görüldü.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü, işgal ordusunun diğer hastaneler gibi El-Ma’medani Hastanesi’ni de birkaç kez bombalamakla tehdit ettiğini ve hastaneye geçtiğimiz günlerde uyarı niteliğinde saldırı düzenlendiğini açıkladı.
 
Gazze’deki Sivil Savunma Teşkilatı sözcüsü Mahmud Basal da işgal ordusunun dün akşam gerçekleştirdiği katliamın ardından hastane içindeki manzaranın korkunç olduğunu belirtti.
 
Ekiplerin tüm gücüyle çalıştıklarını fakat can kaybının çok büyük olduğunu söyleyen Basal, tarihte daha önce böyle bir olayın görülmediğine dikkat çekti.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimi   #Gazze'de   #hastane   #bombalayıp   #en   #az   #500   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN