Siyonist işgal rejimi Cenin'de 8 Filistinliyi katletti

Siyonist işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi.

03-07-2023


Siyonist işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi. Saldırıda İHA'ların ve apaçi helikopterlerinin de kullanıldığı belirtildi. 
 
Siyonist işgal savaş uçaklarının Cenin Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait birkaç binaya havadan saldırı düzenlediği belirtildi. Karadan yapılan saldırıda da askerleri taşıyan araçların, askeri jeeplerin ve buldozerlerin de aralarında yer aldığı 100 kadar askeri aracın kullanıldığı ifade edildi. 
 
İşgal güçleri, Cenin Mülteci Kampı'na çıkan bütün yolları kapattığı gibi yüksek binaların çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdi.  
 
Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal rejiminin savaş uçakları Cenin Mülteci Kampı'ndaki muhtelif hedeflere en az 15 saldırı gerçekleştirdi. 
 
Filistinli direnişçiler işgal güçlerine otomatik silahlarla ve el yapımı yerel bombalarla karşı durdular. Bu yüzden işgalcilerle direnişçiler arasında saatler süren çatışmalar oldu. Direnişçiler işgal uçaklarının ve İHA'larının görüş alanlarını daraltmak amacıyla havada duman oluşturmak için caddelerde çok sayıda lastik yaktı. 
 
Direnişçiler işgalcilere ait birçok askeri araca el yapımı bomba attı. 
 
Camilerin minarelerinden işgal güçlerinin baskınlarına karşı direniş gösterilmesi çağrıları yapılması üzerine işgal güçleri Cenin Mülteci Kampı'nın birçok mahallesinin elektriğini kesti.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimi   #Cenin'de   #8   #Filistinliyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN