Siyonist işgal güçleri Mescid-i Aksa'ya saldırdı, onlarca yaralı ve 200 tutuklu var

Siyonist işgal güçleri, Mescid-i Aksa'da sahur için bekleyenlere yönelik vahşi baskınında düzinelerce kişi yaralandı ve yaklaşık 200 kişi tutuklandı.

05-04-2023


İşgal güçleri, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere gaz bombası ve gerçek mermilerle ateş açarak onlarca kişinin yaralanmasına yol açtı.

İşgal güçlerinin baskınında mescid içinde ibadet eden yaklaşık 200 Filistinliye geniş çaplı saldırılar düzenledikten sonra tutukladı.

İşgalciler Mescid-i Aksa'da ibadet edenleri zorla tahliye etmeye çalıştığına ve bunun da ibadet edenler arasında yaralanmalara yol açtığına dikkat çekiliyor.

İşgal güçleri, Mescid-i Aksa’ya baskın yapmadan önce elektriği kesti ve işgal altındaki Kudüs'e giden yolları ve girişleri kapattı.

Ve dün gece Siyonist işgal güçleri, ibadet edenleri orayı terk etmeye zorlamak amacıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve El-Kibli mescidinin içine göz yaşartıcı gaz ve metal mermiler attı.

Mescid-i Aksa'da teravih namazının bitmesinden kısa bir süre sonra, işgal güçleri camiye ve avlularına baskın düzenleyerek, gerginlik ve sıkışıklık ortamında i'tikafta bulunanlardan zorla tahliye etmeye başladı ve çok sayıda kişiye saldırdı.

Bu akşam erken saatlerde görgü tanıkları şunları söyledi: İşgal güçleri tekrar tekrar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve avlularını itikaftaki insanlardan boşalttı, ibadet edenleri kuşattı ve itikaftaki Müslümanları zorla camiden çıkarmaya çalıştı.

Siyonist işgal yetkililerinin caminin çevresinde uyguladığı kısıtlamalara rağmen büyük bir Filistinli kalabalık katıldı.

İşgal güçleri ayrıca işgal altındaki Kudüs'teki Al-Makassed Hastanesine baskın düzenledi.

(İslam ve Hayat / H.Söz Haber)

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #güçleri   #Mescidi   #Aksa'ya   #saldırdı   #   #onlarca   #yaralı   #ve   #200   #tutuklu   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN