Siyonazi çetesinin Gazze'deki soykırım saldırıları 133. gününde

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

17-02-2024


Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (16 Şubat Cuma) 133'üncü gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.
 
Filistin Tv kanalı, elemanlarından gazeteci İhab El-Medhun'un babasının, üvey annesinin ve kız kardeşinin işgal güçlerinin saldırıları sonucu şehit olduğunu duyurdu. Bu kişilerin işgal askerleri tarafından Han Yunus'un batı kısmından zorla çıkarılma olayı esnasında işgal askerlerinin saldırılarına maruz kaldıkları belirtildi. İşgal askerleri daha önce de bazı yerlerde insanları, "güvenli" olduğunu ileri sürdükleri bölgelere geçmeye zorlamış sonra da yolda önlerini keserek saldırılar düzenlemişlerdi. 
 
İşgal güçlerinin Han Yunus'un doğusunda bir gruba saldırı düzenlemesi sonucu iki kişinin şehit olduğu, grupta bulunan diğer kişilerin de yaralandığı haber verildi. 
 
İşgal güçleri Han Yunus'un doğusundaki Yeni Abesan semtinde bir yerleşim alanını tamamen imha ettiler. 
 
İşgal tankları bugün öğleden sonra Han Yunus'taki Emel Hastanesi'nin ikinci katına saldırı düzenlediler. Saldırının muayene birimlerinde ciddi hasara yol açtığı ancak herhangi bir can kaybı olmadığı bildirildi. 
 
Kızılay teşkilatı iki haftadan beri hastanenin kapısını tutan işgal tanklarının içeriye herhangi bir yardım sokulmasını veya lojistik destekte bulunulmasını engellediklerini dile getirdi. 
 
İşgal güçleri Gazze'nin güneyindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nın bazı mahallelerine, Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğusuna ve El-Miğraka'ya top saldırıları düzenlediler. 
 
Han Yunus'un batısında Muaz Lutfi isimli 29 yaşında bir genç işgal güçlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 
 
İşgal güçlerinin daha önce saldırı düzenlemiş oldukları Ebu Nuveyci'in evinin enkazı altından şehit Avukat Salah Ebu Levh'in cesedi çıkarıldı. Onun kardeşi Süleyman daha önce şehit edilmişti. 
 
Filistin Kızılayı'na bağlı Emel Hastanesi'nin ekibinden ve işgal güçleri tarafından 7 gün önce esir alınmış olan 2 doktor bugün serbest bırakıldı. Kızılay ekibinden henüz 12 kişinin işgalciler tarafından esaret altında tutulduğu bildirildi. 
 
Nasır Hastanesi'ni basan işgalci askerlerin buradaki insanlık dışı şiddet uygulamaları da devam ediyor. Sağlık Bakanlığı işgal askerlerinin burada bütün jeneratörleri durduklarını o yüzden hastanenin elektrikli aletlerinin kullanılamadığını bildirdi. Elektriklerin kesilmesi yüzünden şu ana kadar 6 hastanın oksijen yetersizliği ya da yoğun bakım hizmetlerinin verilememesi sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi. 
 
İşgal askerleri önce Nasır Hastanesi'nin eski binasına geçmeye zorladıkları kadın ve çocukları bugün sabah da doğum bölümüne geçmeye zorladılar. Doğum bölümünün ise işgal askerleri tarafından tam anlamıyla bir askeri kışlaya dönüştürüldüğü belirtiliyor.
 
İşgal askerlerinin Nasır Hastanesi'nin idare merkezine de baskın düzenledikleri bildirildi. 
 
Sağlık hizmetlerinin engellenmesi sebebiyle bugün hastanede iki kadının oldukça zor ve gayri insani şartlarda doğum yapmak zorunda kaldığı ifade edildi. 
 
Hastane yönetimi hastaların ve çocukların kurtarılması için BM'den acilen müdahalede bulunmasını istedi. 
 
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bugün (16 Şubat Cuma) yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde, 10 katliam gerçekleştirdikleri, bu katliamlarda toplamda 112 kişinin şehit edildiği, 104 kişinin yaralandığı duyuruldu.
 
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 28 bin 775 yaralananların sayısının ise 68 bin 552 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi. 
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonazi   #çetesinin   #Gazze'deki   #soykırım   #saldırıları   #133.   #gününde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN