Sempozyum sonuç bildirisi: Kudüs ancak direnişle kurtulur

İstanbul'da 3 gündür devam eden Gazze Zaferi Konferansı, Filistin davasının ümmetin ortak meselesi olduğu ve Kudüs'ün ancak direnişle kurtarılabileceği vurgusuyla sona erdi.

15-02-2009


İslam ve Hayat

Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim tarafından düzenlenen “Gazze Zaferi Konferansı” konulu sempozyum, sonuç bildirisinin açıklanmasıyla sona erdi.

Sempozyumun son gününde Gazze Gecesi adıyla bir de program düzenlendi. Hamas Siyasi Büro Yetkilisi Muhammed Nezzal, Irak Müslüman Alimler Birliği Sekreteri Haris Ed Dari ve Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim Başkanı Dr. Velid et-Tabatabai'nin yanı sıra Türkiye'den Prof. Ahmed Ağırakça, İlkav Başkanı Mehmed Pamak, gazeteci-yazar Ahmed Varol ve Hamza Er'in konuşma yaptığı Gazze Gecesi, Filistin ezgileriyle son buldu.

Filistin davasının ümmetin ortak meselesi olduğu ve Kudüs'ün ancak direnişle kurtarılabileceği vurgusunun yapıldığı sonuç bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

1- Filistin davası, İslami bir davadır ve tüm Müslümanalrı ilgilendirmektedir.

2- Kudüs ancak direnişle kurtarılabilir.

3- Gazze sorunu Filsitin davasının bir parçasıdır. Kudüs merkezli bir dava olan Filistin davası tüm Müslümanalr için temel bir mesele niteliği taşır.

4- Mescid-i Aksa'nın altında yapılan kazılar, Müslümanların bu vazgeçilmez değerine kasteden faaliyetlerdir. Bu kazılar Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına yol açabilir. Dolayısıyla tüm Müslümanalr bu konuda duyarlı olmalıdır.

5- Müslümanlar, Filistin'deki İslami direniş gruplarını desteklemelidirler. Onlara her türlü maddi ve lojistik destek sağlamak, İslami bir vecibedir.

6- Gazze'nin çocukları, kadın ve erkekleri büyük bir direniş göstererek ümmetin dirilmesine vesile olmuşlardır. Bu direniş yalnız bırakılmamalıdır.

7- Katılımcılar, tüm Müslüman halklara teşekkür etmektedirler. Çünkü Müslüman halklar, Filsitin davasına sahip çıktıklarını göstermişlerdir.

8- Katılımcılar, Arap rejimlerinden halklarına fırsat tanımalarını, Filistin davasına desteklerinde onlara engel olmamalarını ve bu konuda hapse atılan insanların serbest bırakılmasını istemektedir.

9- Katılımcılar, Amerika, İsrail ve destekçilerinin ürünlerine yönelik boykotun sürdürülmesi konusunda duyarlılık çağrısı yapmaktadırlar. 

 

Etiketler : #Sempozyum   #sonuç   #bildirisi:   #Kudüs   #ancak   #direnişle   #kurtulur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN